Η Tesla θα προχωρήσει σε περικοπές εργατικού δυναμικού


Η εταιρία του Elon Musk θα περικόψει σταδιακά περίπου το 9% των υπαλλήλων της ώστε να βελτιώσει τα οικονομικά της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/6/2018

Η Tesla έχει απασχολήσει κατά καιρούς την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία λόγω όχι μόνο της πολύ πετυχημένης διείσδυσης της στη  ηλεκτροκίνητα, αλλά και για τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Πρόσφατα ο Musk παραδέχτηκε πως θα προχωρήσει σε σταδιακή μείωση του εργατικού δυναμικού της Tesla κατά 9% διευκρινίζοντας πως δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή του Model 3.

Σύμφωνα με το CNBC, η Tesla αυτή την στιγμή απασχολεί 45.500 υπαλλήλους εκ των οποίων οι 8.000 προστέθηκαν στις αρχές 2018. Ωστόσο, το πλαίσιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει την περικοπή περίπου 4.000 θέσεων και όπως γίνεται αντιληπτό η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως μία πολύ επιπόλαιη. Άλλωστε η Tesla μας έχει συνηθίσει σε πρόχειρους προγραμματισμούς αφού σχεδόν σε όλα της τα μοντέλα έχουν υπάρξει μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή και σε σχέση με την προγραμματισμένη έναρξη.

Οι άτυχοι υπάλληλοι θα ειδοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα και θα ανταμειφθούν με έξτρα μισθούς και αποζημιώσεις από την Tesla. Το μεγάλο στοίχημα του Musk παραμένει το Model 3 που σταδιακά έχει αρχίσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς. Πάντως, ο πολύς Musk δεν διστάζει να ανακοινώνει συνεχώς νέα μοντέλα αφού πέρα από το Roadster έχει αρχίσει να επικοινωνεί ένα νέο κόμπακτ hatchback.