Η Toyota σχεδιάζει και τρίτο σπορ μοντέλο


Με τη Supra η Toyota τοποθετείται στη μεγάλη κατηγορία των σπορ μοντέλων, ενώ πιθανότατα θα κάνει το ίδιο και στη μικρή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/7/2018

Η πολυαναμενόμενη Supra είναι προ των πυλών, γεγονός που σημαίνει πως με την παρουσία της η γκάμα της Toyota θα έχει δύο σπορ μοντέλα. Το άλλο είναι το GT86, αλλά όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία δεν θα περιοριστεί σε αυτά.

Όπως δήλωσε ο αρχιμηχανικός της Supra Tetsuya Tada ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας, ο Akio Toyoda, πάντα έλεγε πως ήθελε «τρία αδέρφια» στη γκάμα των σπορ μοντέλων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος και για ένα ακόμα σπορ Toyota, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των τριών.

Αυτό θα είναι και το πιο μικρό. Θα τοποθετείται δηλαδή κάτω από το GT86 και θα αποτελεί το βασικό και βέβαια το οικονομικά πιο προσιτό σπορ μοντέλο. Μια πρώτη ένδειξη για αυτό είναι το πρωτότυπο S-FR που είχε παρουσιαστεί πριν από 3 χρόνια, το 2015, στην έκθεση του Τόκιο. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις, το χαμηλό βάρος και ο κλασικός για σπορ μοντέλο συνδυασμός του κινητήρα μπροστά και της κίνησης πίσω.

Λίγο μετά ακολούθησε η αγωνιστική του εκδοχή με τα τονισμένα αεροδυναμικά της βοηθήματα και παρόλα που από τότε δεν υπάρχουν άλλα νέα φαίνεται πως η Toyota θα επανέλθει πολύ σύντομα στο θέμα.