H Volvo ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία «M Brand»


H νέα υπηρεσία έχει να κάνει με την κοινή χρήση αυτοκινήτων, η οποία θα προωθηθεί μέσω της αυτόνομης οδήγησης και της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/7/2018

To νέο σήμα M δεν έχει να κάνει με κάποια σειρά μοντέλων επιδόσεων, αλλά έχει σχέση με την κινητικότητα και τις μετακινήσεις στο μέλλον. Η Volvo δεν έχει δώσει ακόμη αναλυτικές πληροφορίες, αλλά στο πρόγραμμα M θα ενταχθούν διάφορα άλλα όπως το Care by Volvo και οι υπηρεσίες του Sunfleet. Οι τελευταίες αφορούν σε ένα στόλο από 1.700 αυτοκίνητα κοινής χρήσης (car sharing) που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και 20 χρόνια.

«Η Volvo έχει υπολογίσει πως με την M μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από πέντε εκατομμύρια συναλλαγές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Hakan Samuelsson, ο CEO της Volvo.

Η υπηρεσία Μ θα έχει ως έδρα την Στοκχόλμη και θα ξεκινήσει σε πιλοτικό στάδιο να λειτουργεί από το ερχόμενο φθινόπωρο. Την άνοιξη του 2019 η λειτουργία της θα επεκταθεί στις ΗΠΑ, ενώ εκείνη την περίοδο στην Σουηδία θα περάσει σε πλήρη υποστήριξη για τον στόλο της Sunfleet που πραγματοποιεί περισσότερες από 500.000 συναλλαγές το χρόνο.

«Οι υπηρεσίες που διατίθενται σήμερα προσφέρουν κυρίως εναλλακτικές λύσεις σε ταξί ή δημόσια μετακίνηση», δήλωσε ο επικεφαλής κινητικότητας της Volvo, Bodil Eriksson. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια πραγματική εναλλακτική λύση που θα μας επιτρέψει να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα και να μεγιστοποιούμε τον πολύτιμο χρόνο μας».