Η Volvo εγκαινιάζει το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ


Η Volvo εγκαινίασε στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας το 1ο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ. Έτσι, η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία εκπροσωπείται με ισάριθμες μονάδες και στις 3 περιοχές του κόσμου, που σημειώνονται οι περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων, στην Ευρώπη, στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

  • ​ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: VOLVO
  • 20/6/2018

Η Volvo θα ήθελε, σύμφωνα με τα στοιχεία της, να κατασκευάζει κατά κύριο λόγο αυτοκίνητα εκεί που αυτά θα πουληθούν. Γι’ αυτό το λόγο, εγκαινίασε η εν λόγω εταιρεία ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ. Η έδρα του είναι η πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, εκεί όπου η BMW έχει επίσης ένα εργοστάσιο ήδη από το 1994.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Volvo, Håkan Samuelsson, η απόφαση για την περιοχή λήφθηκε με κριτήριο την εύκολη πρόσβαση εκεί μέσω διεθνών λιμανιών, την υποδομή, αλλά και την καλή εκπαίδευση του προσωπικού, των ελκυστικών συνθηκών για επενδύσεις και της εμπειρίας σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Εκτός όλων αυτών, οι κάτοικοι της πολιτείας, που βρίσκεται στη νότια πλευρά των ΗΠΑ, είναι φιλικοί με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι εργαζόμενοι σε αυτά τα εργοστάσια δεν είναι συνδικαλιστικά τόσο πολύ οργανωμένοι όσο στο Βορρά της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο εργοστάσιο της Volvo στις ΗΠΑ λειτουργεί ήδη, ενώ το ερχόμενο φθινόπωρο θα αρχίσει εκεί, στο Charleston, η κατασκευή του νέου S60, που θα διαθέτει και υβριδική plug-in εκδοχή. Το 2021 θα ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γενιάς του μεγάλου SUV, XC90.

Η επένδυση της Volvo στις ΗΠΑ έχει αξία περίπου 950 εκ. ευρώ και στο Charleston προβλέπεται να προκύπτουν 4.000 θέσεις εργασίας. Οι εργασίες για το εργοστάσιο ξεκίνησαν το 2015, η Volvo πουλά στις ΗΠΑ τα αυτοκίνητά της από το 1955 και όταν το εργοστάσιο φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, θα είναι σε θέση να παράγει 150.000 οχήματα το χρόνο.