Η VW αυξάνει την παραγωγή του e-Golf λόγω μεγάλης ζήτησης


Η μετάβαση της VW στην ηλεκτρική εποχή φαίνεται να έχει ξεκινήσει με αρκετά θετικό ρυθμό, καθώς η ζήτηση του ηλεκτρικού e-Golf παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τους τελευταίους μήνες του 2017.

  • 30/12/2017

KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW

Η κατάσταση αυτή υποχρέωσε την VW να προσθέσει μία δεύτερη βάρδια στο εργοστάσιο παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου στην Δρέσδη, αυξάνοντας σταδιακά μέχρι τον Μάρτιο την παραγωγή του μοντέλου στο διπλάσιο, από 35 σε 70 μονάδες ημερησίες (από 1.050 σε 2.100 το μήνα).

Το e-Golf εφοδιάζεται πλέον με μία μπαταρία των 35.8 kWh που του δίνει αυτονομία πάνω από 200 χιλιόμετρα (αρκετά περισσότερα από τα 134 χιλιόμετρα που είχε η προηγούμενη έκδοση με την μπαταρία των 24,2 kWh). Aυτή η βελτίωση στην αυτονομία είναι ίσως και το μυστικό που κρύβεται πίσω από την κάθετη αύξηση της ζήτησης του ηλεκτρικού Golf.

Mάλιστα υπάρχουν φήμες που θέλουν το e-Golf να αυξάνει ακόμα περισσότερο την αυτονομία του, στα 265 χιλιόμετρα, ενσωματώνοντας μία μπαταρία της τάξης των 48 kWh. Όλα αυτά βέβαια πριν την εμφάνιση της πλατφόρμας MEB πάνω στην οποία θα στηριχθούν όλα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας στη νέα δεκαετία.