H VW θα διατηρήσει την πρωτιά της και το 2017


Πέρασαν δύο χρόνια από την παραδοχή της VW σχετικά με την υπόθεση της παραποίησης της εκπομπής ρύπων και το γνωστό dieselgate, αλλά όπως φαίνεται το περιβόητο dieselgate ξεπεράστηκε δίχως να επηρεάσει την ηγετική θέση του γερμανικού ομίλου.

  • 4/1/2018

Είναι θέμα ημερών ώστε το VW Group να επιβεβαιώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά την διατήρηση των σκήπτρων ως η αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις το 2017. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο γερμανικός όμιλος πούλησε περίπου 10,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη του περσινού έτους διατηρώντας το προβάδισμά του έναντι της Toyota και της GM.

Οι αγορές που διατήρησαν υψηλά τις πωλήσεις του VW Group ήταν κυρίως της Κίνας και των ΗΠΑ όπου τα σήματα των Audi, Lamborghini, Seat, Skoda και VW σημείωσαν αρκετά υψηλότερα ποσοστά, σύμφωνα με το γερμανικό auto-motor-und.de.

Υπενθυμίζεται πως το 2017 το σήμα Volkswagen σημείωσε ρεκόρ παραγωγής κατασκευάζοντας πάνω από 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Τέλος να πούμε πως μέχρι το 2015 και για πέντε συνεχόμενα έτη η Toyota (που έχει στην ένταξή της την Daihatsu Motors) ήταν ο πρώτος σε πωλήσεις κατασκευαστής παγκοσμίως. Ν.Μ.