KIA Pro Ceed Shooting Brake: Φέτος θα δούμε το πρώτο μικρομεσαίο του είδους


Η KIA επιβεβαίωσε ότι το πρωτότυπο Pro Ceed, που παρουσιάστηκε το 2017 στη Φρανκφούρτη, θα αποκτήσει έκδοση παραγωγής, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο ερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: KIA
  • 19/6/2018

Το κομψό Shooting Brake είναι έπειτα από την έκδοση hatchback και το station wagon η 3η έκδοση αμαξώματος της 3ης γενιάς του Ceed, η οποία θα αντικαταστήσει το γνωστό και δημοφιλές 3θυρο Pro Ceed. Ο Gregory Guillaume, αρχισχεδιαστής της KIA Motors Europe, δήλωσε το 2017 πως «υπάρχουν πολλοί πελάτες στην Ευρώπη, που αναζητούν μία ισχυρή εναλλακτική ενός 3θυρου hot hatch.»

Το Pro Ceed ελάχιστα θα απέχει από το πρωτότυπό του

Η έκδοση παραγωγής θα διαφέρει μόνο στις λεπτομέρειες από το πρωτότυπο, δηλαδή θα διαθέτει για παράδειγμα μεσαίες κολώνες και δε θα εφοδιάζεται με τροχούς 20 in. Η παλέτα των κινητήρων δε θα περιορίζεται στα 140 PS, όπως συμβαίνει προς το παρόν με το απλό Ceed, ωστόσο δε θα φτάνει και στα 275 PS του 2λιτρου turbo κινητήρα, που γνωρίζουμε από το Hyundai i30 N.

Στο εσωτερικό εντύπωση θα προκαλεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ για το 2019 έχει προγραμματιστεί μία έκδοση με ένα mild hybrid σύστημα 48 Volt. Η είσοδος του KIA Pro Ceed στις αγορές αναμένεται στα τέλη του 2018.