Kolotoumpa made in USA: Ο Τrump χαρίζει δισεκατομμύρια στις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες


O «ανένδοτος» του Donald Trump απέναντι στις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες τελείωσε όπως φαίνεται με μία μεγαλοπρεπή kolotoumpa! 

  • 26/12/2017

KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Τα καμώματα και οι ανακολουθίες του προέδρου των ΗΠΑ δεν έχουν τέλος. Και αυτή την φορά στο «στόχαστρο» βρέθηκε και πάλι η αυτοκινητοβιομηχανία, και μάλιστα οι ξένες εταιρίες.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι όταν ανέλαβε ο Donald Trump, από τα πρώτα πράγματα που είχε ξεκαθαρίσει ήταν ότι  θα τα έβαζε με τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Μάλιστα είχε πεί ότι «στην 5η Λεωφόρο κυκλοφορούν παρά πολλές Mercedes, ενώ στη Γερμανία δεν υπάρχουν καθόλου Chevrolet», θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητά του να στηρίξει τις αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Όμως όλα αυτά δεν κράτησαν παρά λιγότερο από ένα χρόνο -και αρκετές «κορώνες»- καθώς όπως αποκαλύφθηκε με την νέα φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί, η φορολογία των επιχειρήσεων πέφτει από το 35% στο 21%.

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, ότι με βάση τα κέρδη του 2017, που θα φορολογηθούν με το νέο σύστημα,  η Mercedes θα έχει επιπλέον έσοδα 1,7 δις. ευρώ ενώ η BMW θα φθάσει τα 1,55 δις. ευρώ. Kolotoumpa αλα Αμερικέν για τον Πρόεδρο, και δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία του.