Kortezh: Αυτή είναι η προεδρική λιμουζίνα του Vladimir Putin!


Στους δρόμους τη Ρώσικης πρωτεύουσας το «θωρηκτό» του προέδρου Putin προκαλεί θαυμασμό!

  • 7/5/2018

Ακόμη και ο συνήθως «ψυχρός» στις αντιδράσεις του Vladimir Putin άφησε ένα… μειδίαμα στη θέα της ολοκαίνουργιας προεδρικής του λιμουζίνας, που με την πρώτη ματιά δείχνει σαν να βγήκε από την... ένωση της Mercedes-Benz S Class και της Rolls-Royce Phantom!

Η κωδική ονομασία του όλου project είναι Kortezh και θα μπορούσε κανείς να πει πώς πηγάζει από τη λέξη… cortege που σημαίνει συνοδεία ή πομπή. Κύριο χαρακτηριστικό της, το εμπρόσθιο που παραπέμπει στη Phantom με την τεράστια, χρωμιωμένη μάσκα με κάθετες γρίλιες που τονίζουν το μέγεθος του οχήματος, ενώ πίσω οι ομοιότητες με την S-Class είναι περισσότερες…

Ο Putin χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη νέα του limo κατά τη μεταφορά του από το γραφείο του ως το Κρεμλίνο όπου ορκίστηκε για μια 4η θητεία πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο Putin χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη νέα του limo κατά τη μεταφορά του από το γραφείο του ως το Κρεμλίνο όπου ορκίστηκε για μια 4η θητεία πρόεδρος της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι δεν έχουν δώσει αναλυτικά στοιχεία για τις τεχνικές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, παρά μόνον ότι εφοδιάζεται με έναν turbo κινητήρα, διάταξης V12 με απόδοση 850 ίππους, που αποτελεί προϊόν εξέλιξης με την Porsche Engineering, ενώ το αυτόματο κιβώτιο των εννέα ταχυτήτων είναι ρώσικης έμπνευσης. Η Kortezh βρίθει τεχνολογιών προκειμένου να αποτελεί ένα ασφαλέστατο όχημα μεταφοράς του προέδρου, στον οποίο φυσικά προσφέρονται και οι ανάλογες ανέσεις και πολυτέλεια.

Πληροφορίες θέλουν τον Putin να έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα εξέλιξης του αυτοκινήτου, έχοντας ο ίδιος δοκιμάσει αρκετά πρωτότυπα πριν η νέα limo μπει στην παραγωγή. Πάντως, οι Ρώσοι προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη μηχανολογία της θηριώδους Kortezh ως βάση για την ανάπτυξη αυτοκινήτων μινι-βαν, SUV και σεντάν (που μπορεί να φθάσουν τις 5.000 μονάδες) για τις ανάγκες των Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων, ακόμη και για την ελιτ των εντόπιων επιχειρηματιών…