Ξέγνοιαστα ταξίδια με Opel Astra και έξυπνα αξεσουάρ


Όσοι σχεδιάζουν ένα μακρινό ταξίδι με την οικογένεια, το... κατοικίδιό τους και άφθονες αποσκευές, χρειάζονται ένα αυτοκίνητο με πολλούς χώρους και άνεση. Το Opel Astra –ως 5θυρο hatchback ή Sports Tourer με τεράστιο χώρο αποσκευών– ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή. Το μικρομεσαίο Opel εντυπωσιάζει με την άνεση, την ασφάλεια και τα πρακτικά αξεσουάρ που κάνουν απολαυστικές τις μεγάλες διαδρομές.

  • 23/7/2018

Το Opel Astra Sports Tourer έχει χώρο αποσκευών 1.630 lt, ενώ το hatchback προσφέρει αντίστοιχα 1.210 lt. Επομένως, εργένηδες, ζευγάρια, οικογένειες ή παρέες φίλων μπορούν να ταξιδεύουν, παίρνοντας μαζί τους όλες τις απαραίτητες αποσκευές. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν ποδήλατα και surfboards, χωρίς να περιορίζεται ο χώρος αποσκευών. Μέχρι 4 ποδήλατα μπορούν να μεταφέρονται στο πίσω τμήμα ή στην οροφή χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα συστήματα σχαρών της Thule. Η γκάμα περιλαμβάνει και μπαγκαζιέρες, που ανοίγουν και από τις δύο πλευρές για εύκολη διαχείριση. Η λευκή μπαγκαζιέρα της Opel, για παράδειγμα, προσφέρει μέχρι 460 lt χώρου ή 75 kg για πρόσθετες αποσκευές. Και για ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις, υπάρχει η δυνατότητα ρυμούλκησης τρέιλερ που υποστηρίζεται από συστήματα, όπως τα Trailer Stability Program ή Hill Start Assist.

Η διατήρηση της καθαριότητας και της τάξης στο χώρο αποσκευών είναι κάτι εύκολο με το extra πακέτο FlexOrganizer. Το αρθρωτό σύστημα εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά τσαντών και σπορ εξοπλισμού χρησιμοποιώντας ράγες, δίχτυα και άγκιστρα σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία αποθήκευσης. Επίσης, διατίθενται έξυπνα αξεσουάρ όπως ένα ειδικά διαμορφωμένο πάτωμα χώρου αποσκευών διπλής όψης. Η πάνω πλευρά αποτελείται από μαύρη μοκέτα στο ίδιο χρώμα με το εσωτερικό, ενώ η κάτω είναι από λάστιχο. Η μοκέτα είναι αδιάβροχη, ενώ καθαρίζεται εύκολα και παρέχει προστασία από τη βρομιά και την υγρασία. Ποτηροθήκες και αποθηκευτικοί χώροι στην κεντρική κονσόλα διατηρούν την τάξη στην υπόλοιπη καμπίνα. Προσωπικά είδη και μπουκάλια μέχρι 1 lt μπορούν να αποθηκεύονται στις πλαϊνές θήκες των εμπρός θυρών.

Τα εργονομικά ενεργά καθίσματα με χαρακτηριστικά, όπως ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια, λειτουργία μασάζ και μνήμης και αερισμός ψύξης, ανεβάζουν τον πήχη στον τομέα της άνεσης. Ακόμα και οι νεαροί επιβάτες απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των παιδικών καθισμάτων Opel σε συνδυασμό με τα ανάλογα συστήματα συγκράτησης (Isofix) για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Το στάνταρ air-condition ή ο προαιρετικός, διζωνικός κλιματισμός εξασφαλίζουν ευχάριστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό ακόμα τις ημέρες με καύσωνα. Με το διζωνικό έλεγχο κλιματισμού, οδηγός και συνοδηγός ρυθμίζουν ανεξάρτητα την επιθυμητή θερμοκρασία. Επιπλέον, από την ανοιχτή ηλεκτρική ηλιοροφή, εισέρχεται στο Astra αναζωογονητικός φρέσκος αέρας. Όταν η οροφή είναι κλειστή, ένα σκιάδιο εμποδίζει την ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας στην καμπίνα λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Ακόμα ένα στοιχείο, που μπλοκάρει τη θερμότητα από τον ήλιο είναι το θερμοαπορροφητικό κρύσταλλο στο πίσω παρμπρίζ Solar Protect. Προαιρετικά, θερμαινόμενα καθίσματα εξασφαλίζουν άνεση κατά τη νυχτερινή οδήγηση, όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν - όχι μόνο για τον οδηγό και το συνοδηγό, αλλά και για τους επιβάτες των δύο πλαϊνών πίσω καθισμάτων.

Με το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας IntelliLink, που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και περιλαμβάνει λειτουργία πλοήγησης, ο οδηγός του Opel Astra, δεν ανησυχεί για τη σωστή διαδρομή και την επικοινωνία του. Το σύστημα παρέχει σε όλους τους επιβάτες πρόσβαση σε σημαντικές λειτουργίες των smartphone τους. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να παίζουν ακόμα και χαρτιά σε ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι χάρη στον προαιρετικό αντάπτορα FlexConnect, ενώ με τη βάση tablet Opel FlexConnect, μπορούν να παρακολουθούν ταινίες στη συσκευή τους, χωρίς να χρειάζεται να την κρατούν στα χέρια τους.

Η γκάμα των πρακτικών αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα Opel, συμπεριλαμβανομένου του Astra, υπάρχει στον ιστότοπο https://www.opel.gr/service-aksesouar/gnisia-antallaktika-aksesouar/gnisia-antallaktika-aksesouar-opel.html και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αποκτήσουν μέσω του τοπικού Διανομέα.