Ξεπερνιούνται τα προβλήματα, Hyundai & KIA περνούν στον όμιλο Βασιλάκη


Στον έλεγχο του ομίλου Βασιλάκη αναμένεται να περάσει έως το τέλος του 2016 η εταιρεία Π&Ρ Δάβαρης, η οποία εισάγει στην Ελλάδα τα Hyundai και Kia.

  • 12/7/2016

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του 70% της Π&Ρ Δάβαρης στον όμιλο Βασιλάκη, ο οποίος θα αναλάβει και τη διοίκηση της εταιρείας.

Το 30% θα παραμείνει στην οικογένεια Δάβαρη, ενώ ο Πάνος Δάβαρης θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Π&Ρ Δάβαρη συνεχίζονται, ενώ τονίζουν πως τα εμπόδια που προέκυψαν έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό.

Ειδικότερα, τα δάνεια του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη προσεγγίζουν τα 109 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εφορία, ΙΚΑ κ.ά., υπολογίζονται ότι φθάνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Η προσπάθεια αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει γενναίο κούρεμα από τις πιστώτριες τράπεζες και εξαγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη από τα πιστωτικά ιδρύματα.

 

Σύμφωνοι οι Κορεάτες

Η Π&Ρ Δάβαρη ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τους Πάνο και Ρίτσα Δάβαρη.

Αρχικά ανέλαβαν την αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών της Hyundai και αργότερα ενίσχυσαν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με την προσθήκη της αντιπροσώπευσης της επίσης κορεάτικης μάρκας Kia, η οποία ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Hyundai.

Τέλος, σύμφωνοι με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Π&Ρ Δάβαρης» εμφανίζονται και οι Κορεάτες που διοικούν τις δύο μάρκες.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr.