Κυβερνητική διγλωσσία για τα τέλη κυκλοφορίας


«Κόκκινο» στις τηλεοπτικές εξαγγελίες του υφυπουργού Μεταφορών για τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την αξία του οχήματος άναψε το… αρμόδιο Υπουργείο!

  • 9/5/2018

Για ακόμη μια φορά τα κυβερνητικά στελέχη «παίζουν» με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που έχει να κάνει με τον Έλληνα οδηγό και αφορά τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο υφυπουργός Μεταφορών κος Νίκος Μαυραγάνης σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε πώς από το 2019: «Η εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών είναι η αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου και βεβαίως να λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια».

 

 

Και πριν καλά-καλά προλάβει να τον ρωτήσει κάποιος «πώς θα προκύπτουν οι αξίες», ήρθε η διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για εμάς. Τέτοιου είδους αλλαγές θα γίνουν όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, γιατί δεν μπορούν να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις για κάποιες κατηγορίες οχημάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλες κατηγορίες». 

Να θυμίσουμε ότι και πέρσι το ΥΠΟΙΚ είχε εξετάσει ένα αναλογικό σύστημα τελών με την αξία του αυτοκινήτου και τις εκπομπές ρύπων, αλλά κρίθηκε ανεφάρμοστο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στοιχεία για την αξία των παλαιότερων οχημάτων και τις εκπομπές ρύπων.