Lamborghini Aventador SVJ: Πρώτη εικόνα από την Lambo των 800+ ίππων


Η νέα και πιο δυνατή Aventador που κατασκευάστηκε ποτέ θα ονομάζεται SVJ και ήδη μια εικόνα της κάνει τον γύρο του Διαδικτύου

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ
  • 3/3/2018

Πριν δύο εβδομάδες πληροφορηθήκαμε ότι η πιο σκληροπυρηνική Aventador που έχει κατασκευαστεί θα λέγεται SVJ. Όλα αυτά προέκυψαν από μια διαρροή της εικόνας του πίνακα οργάνων. Τώρα, απομένει να επιβεβαιωθεί το πώς θα μοιάζει επίσης.

Η εικόνα που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, που κατά πάσα πιθανότητα δείχνει την τελική μορφφή του αυτοκινήτου, προέρχεται από έναν πελάτη της εταιρίας ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Έχει παραγγείλει την έκδοση Roadster, η οποία θα του παραδοθεί στα τέλη του 2019 με αρχές του 2020. 

O dealer του δηλώνει ότι το όνομα του μοντέλου δεν είναι καταληκτικό, με επικρατέστερα υποψήφια τα SE, GT και Jota, παρόλο που αυτό συνέβει πριν την διαρροή της εικόνας που έδειχνε το χαρακτηριστικό SVJ.

Αν η φωτογραφία απεικονίζει όντως την επερχόμενη SVJ, και σίγουρα μοιάζει κατά πολύ με το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο που έχει δει το φως της δημοσιότητας. Μιλάμε λοιπόν για ένα ξεκάθαρα πιο επιθετικό μπροστινό μέρος με μεγαλύτερους αεραγωγούς, χαμηλότερα εμπρόσθια splitter, μεγεθυμένους πλάγιους εισαγωγείς αέρα και φυσικά την μεγάλη σταθερή αεροτομή που προεξέχει από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, εκεί που θα περιμέναμε να δούμε μια διαφορετική αντιμετώπιση, όπως φαίνεται σε μερικές από τις διαρροές του τελευταίου διαστήματος.

Το σημαντικό είναι ότι η SVJ, που προκύπτει από τα αρχικά του Super Veloce Jotta, σύμφωνα με πηγές θα διαθέτει το τετρακίνητο σύστημα οδήγησης της Centenario, την ενεργή αεροδυναμική ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) της Huracán Performante και την "μαγνητική" ανάρτηση της Aventador SV, όπου σύμφωνα με τελευταίες αναφορές θα είναι ελαφρύτερη.

Όσον αφορά την ισχύ, η Lamborghini δηλώνει ότι θα υπερέχει της αντίπαλης Ferrari V12. Μιλάμε δηλαδή για την 812 Superfast, οπότε αναμένουμε έναν 6,5 λίτρων ατμοσφαιρικό V12 να αποδίδει περισσότερους από 800 ίππους.Με την Centenario να αποδίδει 770 ίππους υποθέτουμε ότι οι μηχανικοί της Lamborghini δεν θα δυσκολευτούν να βγάλουν τουλάχιστον 40 περισσότερους ίππους για να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους στο Maranello.

Παρόλο που η Roadster αναμένεται το νωρίτερο στα τέλη του 2019, η απεικονιζόμενη Coupe είναι πρακτικά έτοιμη. Καθώς η Lamborghini έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποκαλύψει την Huracán Performante Spyder στη Γενεύη, είναι μάλλον απίθανο να δούμε και την SVJ εκεί. Όμως με την Lamborghini ολα να τα περιμένεις, και ίσως σε τρεις μέρες να έχουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια.