Λεπτομέρειες απομένουν έως την οριστικοποίηση της συμφωνίας Audi και Hyundai


Η γερμανική και η κορεατική εταιρεία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των κυψελών καυσίμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/6/2018

Έπειτα από τις ανακοινώσεις των Volkswagen και Ford για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας τους στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, η Audi και η Hyundai ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Τύπου ότι οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Στο επίσημο Δελτίο Τύπου των δύο εταιρειών αναφέρεται ότι σκοπεύουν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους καινοτομίες, με κύριο στόχο την εισαγωγή των κυψελών καυσίμου στη μαζική παραγωγή.


Ο Peter Mertens, μέλος του Δ.Σ. της τεχνολογικής ανάπτυξης της Audi, σχολίασε σχετικά: «Οι κυψέλες καυσίμου είναι η πιο αποδοτική μορφή κίνησης για ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Στο χάρτη μας με τα οχήματα FCEV ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ισχυρούς συνεργάτες, όπως η Hyundai.»
Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμη να πει κανείς τι νέο θα έρθει στην αγορά από αυτήν τη συνεργασία. Βέβαια, η Audi έχει ήδη ανακοινώσει ότι στην αρχή της επόμενης δεκαετίας έχει σχέδια να λανσάρει οχήματα με τεχνολογία κυψελών καυσίμου, για την ακρίβεια μιας σειράς FCEV SUV. Σημειώνουμε ότι η Hyundai διαθέτει αυτοκίνητα τεχνολογίας κυψελών καυσίμου από το 2013, τα οποία προωθεί σε 18 αγορές σε όλον τον κόσμο!