Μάθετε όλα τα νέα μοντέλα VW έως το 2021!


Πέρα από τα ηλεκτρικά που έχει προγραμματίσει, η γερμανική εταιρία θα ανανεώσει και θα εμπλουτίσει τη γκάμα της με αρκετά νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη τριετία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/4/2018

Πρώτο στη λίστα των νέων VW είναι η νέα γενιά του μεγάλου SUV της μάρκας του Touareg που έχει αναβαθμιστεί, ενώ θα ακολουθήσει η ανανεωμένη έκδοση του Passat. Η οποία θα αποκτήσει την (πιο εντυπωσιακή) μάσκα του Arteon. Το τελευταίο θα έχει μέσα στο 2018 και έκδοση R, κάτι που ισχύει και για το T-Roc.

Επίσης μέσα στο 2018 θα κάνει την εμφάνισή της η έκδοση κουπέ του Tiguan, που θα διαθέτει φυσικά διαφορετικό πίσω μέρος, περισσότερο χρώμιο για να τονίζεται η πιο upper class τοποθέτησή του καθώς και ισχυρότερους κινητήρες στην κορυφή της γκάμας. Κινητήρες όπως ο 2.0 TDI με τα δύο turbo και τα 240 PS και ο 2.0 TSI με τα 220 PS.

Καινούργια προσθήκη, πάλι μέσα στο 2018, θα είναι το VW T-Cross, το πιο μικρό SUV της γκάμας, που θα έχει πολλά κοινά με το Polo, με το οποίο θα μοιράζεται πέρα από το πλαίσιο και τους κινητήρες.

Το 2019 θα είναι χρονιά Golf, καθώς θα παρουσιαστεί η 8η γενιά του, που θα έχει και μεγαλώσει και «αδυνατίσει», θα είναι αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και θα ξεκινά και πάλι από τους τρικύλινδρους των 1.000 cc. Σχεδόν παράλληλα ή λίγο μετά θα εμφανιστεί και το GTI, ενώ μέσα στο έτος αναμένεται και η έκδοση Shootingbrake του Arteon.

Το 2019 θα ανοίξει και ο χορός των ηλεκτρικών VW, με το I.D. αρχικά και το I.D. Crozz προς τα τέλη της χρονιάς, ενώ το 2020 θα κάνει την εμφάνισή του το T-Roc κάμπριο, που θα είναι και το πρώτο ανοιχτό SUV της μάρκας. Την ίδια χρονιά αναμένεται και το κορυφαίο Golf R, ενώ  από πλευράς ηλεκτρικών σειρά θα έχουν τα I.D. Aero/ Vizzion και Buzz, που μέχρι στιγμής ο προγραμματισμός της μάρκας τα τοποθετεί το 2021 και 2022 αντίστοιχα.