Μάθετε πόσο κοστίζει το νέο Nissan Leaf!


Άνοιξε η λίστα με τις παραγγελίες για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς που θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/5/2018

Η τιμή του νέου Nissan Leaf ξεκινά από τις 32.990€ και ο υποψήφιος πελάτης θα έχει να επιλέξει ανάμεσα στις εκδόσεις εξοπλισμού Acenta, Connecta και Techna. Η 2η γενιά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα ξεκινήσει την πορεία της στην ελληνική αγορά με 30 περίπου αυτοκίνητα που διαθέτει το εργοστάσιο για φέτος. Από εκεί και πέρα η ζήτηση για το νέο Leaf είναι πολύ μεγάλη και όποιος το παραγγείλει θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον 4-5 μήνες για να το παραλάβει.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ WWW.CARANDDRIVER.GR

Το νέο Nissan LEAF έχει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 110 kW με 0-100 km/h σε 8,5 sec και τελική στα 144 km/h (για να μην αδειάζει γρήγορα η μπαταρία). Το ιαπωνικό EV προσφέρει μια βελτιωμένη εμβέλεια που φτάνει τα 378 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση (270 με τον WLTP), επιτρέποντας στον οδηγό του να απολαμβάνει μεγαλύτερες διαδρομές. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 40 kWh (αναμένεται αργότερα και μεγαλύτερη έκδοση) με χρόνο φόρτισης από 40 λεπτά με ταχυφορτιστή έως 7,5 ώρες με φορτιστή 6 kW ή 21 ώρες σε οικιακό ρεύμα 3 kW.

Ανάμεσα στις διάφορες καινοτομίες ξεχωρίζει το e-Pedal που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν, αφήνοντάς τους να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν αλλά και να σταματήσουν, απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού. Παράλληλα έχει αποσπάσει 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP.