Mazda RX-9: Έρχεται το 2020 το νέο supercar!


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ολοκαίνουριο RX-9 θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της Mazda το 2020!

  • 25/8/2016

Από τότε που η Mazda αποκάλυψε το πρωτότυπο RX-Vision (οι φωτογραφίες του θέματος) στο Tokyo Motor Show του 2016, οι ελπίδες για την μαζική παραγωγή ενός supercar βασισμένο στο συγκεκριμένο concept έχουν αναζωπυρωθεί!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Βεβαίως, δεν είναι μόνο οι φανατικοί της ιαπωνικής φίρμας που περιμένουν εναγωνίως την αναγέννηση μίας δημιουργίας με περιστροφικό κινητήρα. Η Mazda λοιπόν θα πρέπει πρώτα να επικεντρωθεί στην εξέλιξη ενός νέου wankel που θα τροφοδοτεί μία νέα σειρά μοντέλων RX, ο οποίος όμως θα είναι και συμβατός με τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν πλέον.

Η Mazda δεν κρύβει εδώ και καιρό ότι υπάρχει μία ομάδα μηχανικών που ασχολούνται με την εξέλιξη ενός τέτοιου κινητήρα τα τελευταία οχτώ χρόνια, και φυσικά αναζητούν όλες εκείνες τις νέες καινοτομίες που θα πάνε τον «rotary» πολλά βήματα εμπρός και φυσικά θα τον κάνουν όχι μόνο συμβατό με τις προδιαγραφές ρύπων, αλλά και ανταγωνιστικό σε επίπεδα ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου έναντι του σκληρού ανταγωνισμού σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιαπωνικού τύπου λοιπόν, η Mazda θα είναι έτοιμη με μία νέα δημιουργία με wankel στην... καρδιά της το 2020. Οι πληροφορίες αυτές μάλιστα αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έχει ήδη εγκρίνει τόσο τη σχεδίαση ενός τέτοιου οχήματος (τουλάχιστον στις βασικές του αρχές), όσο και το μηχανολογικό του υπόβαθρο. Το όνομά του δεν είναι ακόμα γνωστό αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα έχει τα λογότυπα RX-9... χαραγμένα στη λαμαρίνα του – το συγκεκριμένο λογότυπο έχει κατοχυρωθεί ήδη από την Mazda.

Ένα νέο πρωτότυπο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2017 στο επόμενο Tokyo Motor Show που θα αποτελεί ουσιαστικά τον... πρόλογο αυτής της δημιουργίας. Το ντεμπούτο της έκδοσης παραγωγής θα γίνει μάλλον προς του τέλος του 2019 με τις πωλήσεις του να ξεκινάνε τον επόμενο χρόνο.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και αυτές που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η νέα γενιά Mazda RX θα τροφοδοτείτε από τον επερχόμενο 1.6 SKYACTIV-R κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 400 ίππους.