Μια απίστευτη Bugatti Chiron φτιαγμένη από Lego (video)


Το απίστευτο στην όλη υπόθεση είναι πως αυτή η Chiron που βλέπετε είναι σε φυσικό μέγεθος και χρειάστηκαν 13.438 ώρες για να ολοκληρωθεί!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/8/2018

Επειδή στον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών τα πάντα μπορούν να συμβούν η Bugatti μαζί με τους ειδικούς του τμήματος Lego Technic συνεργάστηκαν και πάλι για να κατασκευάσουν μία απίθανη Chiron που αποτελείται από περισσότερα από ένα εκατομμύρια «τουβλάκια». Μάλιστα τα στοιχεία έχουν διαφορετικό και πρισματικό σχήμα ώστε να ακολουθηθεί όσο το δυνατόν πιο πιστά η γραμμή της κανονικής Chiron.

Στο εσωτερικό τα πράγματα έγιναν όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν καθώς υπάρχει ταμπλό, τιμόνι, πεντάλ και ένας υποτυπώδες πίνακας οργάνων. Ο οποίος μπορεί να δείξει έως 20 km/h! Ναι, σωστά διαβάσατε, αυτή η Chiron από Lego έχει την δυνατότητα να κινείται από ένα σύστημα πρόωσης που αποτελείται από 4.032 γραναζάκια, 2.016 αξονάκια μετάδοσης και 2.304 «μοτεράκια» Lego.

Η θεωρητική ισχύς φτάνει τα 5,3 PS και η ροπή τα 92 Nm. Τα νούμερα μπορεί να απέχουν πολύ από του κανονικού hypercar αλλά και πάλι όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι Chiron σε κλίμακα 1/1 ακούγεται απίστευτο και μόνο που κινείται!