"Μπαίνουμε" στο Factory 56 της Mercedes-Benz (video)


Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία πρόκειται για την πιο προηγμένη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτου που υπάρχει αυτή την στιγμή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/5/2018

Η εργοστασιακή μονάδα Factory 56 θα ξεκινήσει την λειτουργία μέσα στο 2020 και σε αυτό θα κατασκευάζεται η επόμενη γενιά της S-Class όπως και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας. Το νέο εργοστάσιο θα είναι η κορωνίδα της Mercedes και σύμφωνα με την ανακοίνωση της μάρκας οι μέθοδοι και τρόποι παραγωγής είναι τόσο εξελιγμένοι αποτελώντας ορόσημο μετά την επινόηση του αυτοκινήτου από τον Carl Benz το 1885.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά το Factory 56 θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο οικοδόμημα στην Γερμανία καταλαμβάνοντας έκταση 220.000 τετραγωνικών μέτρων (όσο περίπου 30 γήπεδα ποδοσφαίρου). Χάρη σε μία τεράστια συστοιχία από φωτοβολταϊκά στην οροφή, η κατανάλωση ρεύματος θα είναι μικρότερη κατά 5.000 mWh και η εκπομπή CO2 θα είναι χαμηλότερη έως 75%, σε σχέση με το εργοστάσιο του Sindelfingen που παράγεται σήμερα η S-Class.

Οι Mercedes και Smart κατασκευάζουν πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο σε 30 διαφορετικά σημεία του πλανήτη και πέρυσι σημειώθηκε για 7η συνεχόμενη φορά ρεκόρ παραγωγής.