Νέο Opel Corsa GSi με 150 PS


Το δημοφιλές supermini αποκτά μία νέα σπορ έκδοση που έχει κάτω από το καπό της έναν turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.600 cc.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/3/2018

Σχεδόν παράλληλα με την παρουσίαση της έκδοση GSi για το Insignia η Opel αποκάλυψε και το αντίστοιχο GSI για το Corsa. Στην προκειμένη περίπτωση το Corsa GSi θα διατίθεται αποκλειστικά σε τρίθυρη έκδοση αμαξώματος το οποίο θα διαφοροποιείται από την πιο σπορ φορεσιά περιλαμβάνοντας πίσω πτέρυγα, τονισμένο καπό και φτερά, καθώς νέας σχεδίασης ζάντες 18 ιντσών.

Εις τα ενδότερα θα υπάρχει ανάλογη περιποίηση με το σαλόνι να είναι ντυμένο με δέρμα και να υπάρχουν προαιρετικά μπάκετ της Recaro. Φυσικά διαθέσιμο θα είναι το σύστημα πολυμέσων Intellilink, ενώ σπορ στιλ θα έχουν τα αλουμινένια πεντάλ και ο επιλογέας ταχυτήτων. H ανάρτηση έχει το σπορ σασί του Corsa OPC, όπως αναφέρει η Opel στην σχετική ανακοίνωση.

Το Corsa GSI θα έχει κάτω από καπό του έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη κινητήρα βενζίνης με ισχύ 150 PS και ροπή στα 220 Nm. Ουσιαστικά το GSI τοποθετείται κάτω από το OPC των 207 PS. Από πλευράς επιδόσεων το Corsa GSi επιταχύνει από στάση για τα πρώτα 100 km/h σε 8,9 sec με τελική στα 207 km/h.