Nέο Peugeot 308 το 2020 - Mε ηλεκτροκινητήρες η έκδοση GTI;


Η νέα γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου της γαλλικής εταιρίας θα είναι εντελώς διαφορετική από την υπάρχουσα με πολλές ενδιαφέρουσες νέες τεχνολογίες.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/6/2018

Έχοντας παρουσιαστεί το 2013 και με μία μικρή ανανέωση πέρσι, το 308 παραμένει ανταγωνιστικό ακόμα και σήμερα, αν και όπως είναι φυσικό, αρχίζει να κλείνει ο κύκλος της συγκεκριμένης γενιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο, το νέο 308 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020 και όπως όλα δείχνουν θα έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία δανεισμένα από το 3008 και το 5008. Όσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι θα έχει σαφώς πιο σπορτίφ παρουσία με έντονη κλίση της οροφής και πιο δυναμική μάσκα.

Θα βασίζεται σε μία εξέλιξη της πλατφόρμας ΕΜΡ2, και θα διαθέτει όλους τους ήδη γνωτούς κινητήρες της εταιρίας, και ίσως και μία έκδοση 1.5 με diesel BlueHDi. Θα υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα κιβώτια μεταξύ των οποίων και ένα οκτατάχυτο διπλοσύμπλεκτο. 

Στις δύο κορυφαίες εκδόσεις θα υπάρχει συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Η έκδοση GT θα αποδίδει περίπου 220 άλογα, ενώ η κορυφαία έκδοση GTi θα έχει όχι ένα αλλά δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε άξονα και θα αποδίδει πάνω από 300 άλογα. Μάλιστα θα έχει την δυνατότητα να μπορεί να κάνει μία διαδρομή των 50 χιλιομέτρων αποκλειστικά με την χρήση της μπαταρίας.

Η αλλαγή στην πλατφόρμα θα οδηγήσει σε αύξηση των διαστάσεων και σε ό,τι έχει να κάνει με τους χώρους για τους επιβάτες. Η νέα πλατφόρμα επίσης θα σημάνει και μικρότερο βάρος  για το αμάξωμα. Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, θα υπάρχει η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, αλλά και όλα τα σύγχρονα συστήματα για την άνεση και την υποβοήθηση του οδηγού.

Η παρουσία του σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει σε γαλλικά περιοδικά θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης το 2020 με τις πωλήσεις να ξεκινούν το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.