Νέο VW T-Cross: τα πρώτα επίσημα στοιχεία!


Το πιο μικρό SUV της VW θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και η γκάμα του θα περιλαμβάνει τρία σύνολα βενζίνης και ένα πετρελαίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/7/2018

Το νέο μικρό SUV της VW, που στη γκάμα της θα τοποθετείται ακριβώς κάτω από το T-Roc, θα παρουσιαστεί, όπως έχουμε γράψει, στην έκθεση στο Παρίσι τον Οκτώβριο. Λογικά η γερμανική εταιρεία έχει αρχίσει να δίνει κάποια πρώτα επίσημα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Έτσι λοιπόν το μικρότερο SUV της VW, βάση του οποίου θα είναι το πλαίσιο MQB A0, θα έχει μήκος 4,107 m και ύψος 1,558 m, γεγονός που σημαίνει πως το αποτύπωμά του θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του Polo.

Αντίθετα σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με το δημοφιλές super mini θα είναι οι χώροι στο εσωτερικό του. Τόσο για τους επιβάτες του όσο και για τις αποσκευές τους, μιας και το μέγεθος του πορτμπαγκάζ του θα φτάνει την εντυπωσιακή για την κατηγορία χωρητικότητα των 455 lt. Ως πενταθέσιο. Ταυτόχρονα το εσωτερικό του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα νεανικό.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες θα είναι, για την αρχή τουλάχιστον, τρεις βενζίνης και ένας diesel. Ο τελευταίος είναι ο 1.6 TDI με 95PS, ενώ ίδια θα είναι και η απόδοση του εισαγωγικού 1.0 TSI. Στη συνέχεια της γκάμας θα υπάρχει μια έκδοση 115 PS του τρικύλινδρου συνόλου βενζίνης, καθώς και ο 1.5 TSI των 150 PS. Το T-Cross θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο, ενώ ο εξοπλισμός του θα μπορεί να περιλαμβάνει και ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη 8 in για το σύστημα infotainment.