Νέος κινητήρας και τετρακίνηση για την Mercedes-AMG A45


Σύντομα η νέα A-Class θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους δρόμους και η AMG έχει ήδη θέσει ως στόχο να επαναφέρει την κορυφαία έκδοση Α45 ως ένα νέο ορόσημο στην κατηγορία των hot-hatches.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/3/2018

H νέα γενιά A-Class βρίσκεται προ των πυλών για να θέσει νέα δεδομένα όχι μόνο στις πιο ταπεινές της εκδόσεις, αλλά και στα μεγαλύτερα σαλόνια των υψηλών επιδόσεων. Τα πλάνα της Mercedes-AMG περιλαμβάνουν μία A35 που θα παρουσιαστεί τέλη του χρόνου και θα αποδίδει περίπου 300 PS πετώντας το γάντι στα Audi S3 και VW Golf R.

Ωστόσο η πιο καυτή από όλες τις νέες A-Class θα είναι η A45 για την οποία βλέπετε μία καλή προσέγγιση στην επεξεργασμένη ηλεκτρονικά φωτογραφία από ένα μετρ του είδους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νέα A45 θα εφοδιάζεται με έναν εντελώς νέο δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo με απόδοση τουλάχιστον 400 PS.

Πέραν τούτου οι ειδικοί της AMG ετοιμάζουν ένα νέο τύπο τετρακίνησης που θα προσφέρει πιο έντονη πισωκίνητη οδηγική απόλαυση όπως στο drift mode της E63 S. Επίσης υπάρχουν φήμες πως η γερμανική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να μετονομάσει την A45 σε Α50 δίνοντας έμφαση σε ένα από τα ταχύτερα hatch παραγωγής που (θα) έχουν υπάρξει ποτέ.

Πηγή φωτογραφίας: Αsscaris Design