O πρώην Αρχισχεδιαστής της BMW πάει Ιαπωνία!


Στην Infiniti θα συνεχίσει την καριέρα του ο μέχρι πρότινος αρχισχεδιαστής της BMW!

  • 14/3/2017

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την είδηση της αποχώρησης από τη BMW του Carim Habib του ταλαντούχου αρχισχεδιαστή της φίρμας και την πρόσληψη του Jozef Kabaň, (πρώην Αρχισχεδιαστή της Skoda) από τη βαυαρική φίρμα μάθαμε με μια λιτή ανακοίνωση για το νέο σταθμό της καριέρας του.

Στο μεταξύ οι φήμες ήθελαν τον Λιβανο-Καναδέζο σχεδιαστή να έχει συνομιλίες με κινεζικές εταιρίες οι οποίες έχουν ως διακαή πόθο το μπόλιασμα της σχεδίασης των αυτοκινήτων τους με ευρωπαϊκό αέρα. Αντί γι αυτό λοιπόν τον Carim Habib κέρδισε η ιαπωνική Infiniti, το πολυτελές brand της Nissan.

Με έδρα το Atsugi της Ιαπωνίας, ο Habib θα ηγείται των σχεδιαστικών ομάδων της Infiniti που έχουν έδρα, στην Ιαπωνία, την Κίνα (Πεκίνο), το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και το Λονδίνο.

 Κι αν αναρωτιέστε ποιον αντικαθιστά, αυτός δεν είναι άλλος από τον Alfonso Albaisa o οποίος από αρχισχεδιαστής της Infiniti πήρε προαγωγή και θα γίνει αρχισχεδιαστής της Nissan σε παγκόσμιο επίπεδο. Δύσκολο το έργο του Habib καθώς η τόνωση της σχεδιαστικής ταυτότητας της Infiniti αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της ιαπωνικής εταιρίας.