Oι Αμερικανοί της GM επιμένουν στους… diesel


Μπορεί να είναι έκπληξη αλλά η GM εξελίσσει νέους κινητήρες πετρελαίου, στους οποίους περιλαμβάνονται και τρικύλινδροι!

  • 26/6/2018

Μπορεί πολλοί κατασκευαστές, όπως οι Volvo και Toyota, να απομακρύνονται από τους πετρελαιοκινητήρες -η VW και η Mercedes ανακοίνωσαν πως δεν θα πωλούν εκδόσεις diesel στις ΗΠΑ- αλλά αυτό δεν συμβαίνει με όλους. Και αν η επιμονή των Κορεατών δεν είναι έκπληξη αυτή της GM είναι, μιας και οι diesel ποτέ δεν είχαν κάποιο σημαντικό μερίδιο στη μεγάλη αμερικάνικη αγορά.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρεία τα νέα pick-up της, τα Silverado και Sierra θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2019 με τον εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα Duramax των 3.000 cc. Ο μεγάλος Duramax δεν θα είναι πάντως ο μόνος diesel στη γκάμα της εταιρείας, μιας και θα υπάρχουν και άλλοι. Μέχρι τώρα η εταιρεία αγόραζε πετρελαιοκινητήρες 1.600 κυβικών για τα Cruze και Equinox από την PSA, αλλά αυτό πρόκειται σύντομα να αλλάξει.

Κι αυτό γιατί η GM έχει διατηρήσει το κέντρο εξέλιξης κινητήρων της στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Τορίνο. Από το κέντρο αυτό θα προέλθουν, πέρα από τον V6 των 3.000 κυβικών και άλλα σύνολα πετρελαίου, μεταξύ αυτών τόσο τετρακύλινδρα όσο και τρικύλινδρα. Τα οποία θα εξελιχθούν με βάση τη φιλοσοφία του CCS (Cylinder Set Strategy) που η εταιρεία χρησιμοποιεί στα σύνολα βενζίνης της. Οι νέου κινητήρες πετρελαίου, για τους οποίους λίγα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, αναμένεται να παρουσιαστούν του χρόνου.