Οι ΒΜW της σειράς «Μ» θα γίνουν υβριδικές από το 2021


Οι σπορ εκδόσεις «Μ» τις BMW θα αποκτήσουν κάποιας μορφής υβριδική τεχνολογία με στόχο την μείωση των εκπομπών ρύπων

  • 3/12/2017

Είναι προφανώς αναπόφευκτο ακόμα και για αυτοκίνητα όπως τα μοντέλα της σειράς «Μ» της BMW να υποκύψουν στις απαιτήσεις των καιρών και να αποκτήσουν κάποιας μορφής ηλεκτρική ή υβριδική υπόσταση. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της M GmbH της BMW Dirk Hacker: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την τάση που υπάρχει στην αγορά για χρήση υβριδικών συστημάτων, και ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτή την τεχνολογία».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας οι κορυφαίες από πλευράς επιδόσεων ΒΜW θα έχουν κάποιας μορφής υβριδικό σύστημα. Επισήμανε ότι όλο αυτό γίνεται λόγω των πιο αυστηρών ρύπων που υπάρχουν τώρα και θα γίνουν ακόμα πιο αυστηροί στο μέλλον, αν και η προσθήκη κιλών που συνεπάγεται ένα υβριδικό σύστημα δεν είναι κάτι που ταιριάζει με ένα σπορ μοντέλο.

Όπως παρατήρησε η υπάρχουσα υβριδική τεχνολογία ίσως δεν είναι το ιδανικό για αυτοκίνητα επιδόσεων αλλά μπορεί να βελτιωθεί, μέσω ηλεκτρικών turbo ή με ηλεκτροκινητήρες σε ρόλο boost, κάτι που μπορεί να ανοίξει νέες προοπτικές. Πάντως οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί μέχρι στιγμής, μιας και μεγάλο μέρος αυτής της νέας εποχής εξαρτάται άμεσα από τον αδύναμο κρίκο όλης αυτής της τεχνολογίας, τις μπαταρίες. Πάντως η εποχή που και η σειρά M θα είναι εφοδιασμένη με μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ, είναι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουμε.