Οι Έλληνες οδηγοί δεν πειθαρχούν στον κόκκινο σηματοδότη


Δεν χρειάζονται τα νούμερα της Τροχαίας για να επιβεβαιώσουν ότι ως οδηγοί έχουμε μία μόνιμη έφεση στο να αδιαφορούμε για τον κόκκινο σηματοδότη.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/10/2018

Το βλέπουμε γύρω μας διαρκώς και έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Ο κόκκινος σηματοδότης είναι μία "λεπτομέρεια" στην οποία οι έλληνες οδηγοί σπάνια δίνουν σημασία.

Στα πλαίσια του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων, στο στόχαστρο μπήκε η παράβαση του κόκκινου σηματοδότη και το αντικανονικό προσπέρασμα.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 1 έως 7 Οκτωβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους.

Στο πλαίσιο αυτό, από 708 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 4.628 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 899 παραβάσεις, από τις οποίες 504 για αντικανονικό προσπέρασμα και 395 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (85), της Φθιώτιδας (52), της Πιερίας (43), του Ηρακλείου (38), των Σερρών (37) και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (37).