Οι Honda, Mercedes, Nissan και Toyota στην έκθεση CES


Τέσσερις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παρουσιάσουν διάφορες τεχνολογίες αιχμής στην καθιερωμένη πλέον και μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο.

  • 2/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η έκθεση CES πραγματοποιείται αρχές κάθε χρόνου (φέτος 9 με 10 Ιανουαρίου) στο μακρινό Las Vegas και πολλοί κατασκευαστές παρουσιάζουν διάφορες τεχνολογίες του αύριο. Από την μικρότερη Faurecia που θα παρουσιάσει ένα εσωτερικό για αυτόνομα αυτοκίνητα μέχρι την κινέζικη Byton που θα αποκαλύψει το πρώτο της ηλεκτρικό crossover.

Φέτος οι Ford, Nvidia και Baidu θα ανακοινώσουν τα μελλοντικά τους ψηφιακά πλάνα, ενώ η Honda θα τραβήξει την προσοχή με μία σειρά από αυτοκινούμενα ρομπότ (την 3E Robotics Concept) που επικεντρώνεται στην προσωπική υποβοήθηση και μετακίνηση. Μάλιστα ένα από τα ρομπότ είναι τετράτροχο με off-road χαρακτήρα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και μακριά από την άσφαλτο.

Η Mercedes-Benz θα αποκαλύψει τη νέα γενιά συστημάτων πολυμέσων για τα κόμπακτ μοντέλα της.  Το λειτουργικό σύστημα του οποίου περιγράφεται από τη γερμανική εταιρεία ως «διαισθητικό», θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα διαθέτει νέες επιλογές ενημέρωσης και διασύνδεσης, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Στο Las Vegas θα είναι τα ηλεκτρικά Concept EQA, Smart Vision EQ και Mercedes-AMG Project One.

Η Toyota θα παρουσιάσει μία infotainment πλατφόρμα που θα τρέχει σε Linux και θα εξοπλίζει το νέο Camry (ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της βορειοαμερικανικής αγοράς). Εδώ μία επιφάνεια ελέγχου κοντά στο υποβραχιόνιο θα επιτρέπει τον χειρισμό του όλου συστήματος. Η Nissan θα φέρει το IMx Concept στην CES προβάλλοντας την δική της άποψη για την μεταμοντέρνα μετακίνηση και ένα αυτόνομο ηλεκτρικό με αυτονομία κοντά στα 600 km.

Ξεχωριστό όπως πάντα ενδιαφέρον θα έχει το αυτόνομο Snap του Rinspeed. To πρωτότυπο Snap βασίζεται πάνω στο Skateboard, μία πλατφόρμα που ενσωματώνει το σύστημα πρόωσης και όλα τα ηλεκτρονικά. Όλα τα στοιχεία που φθείρονται ή κάποια στιγμή θα πρέπει να αναβαθμιστούν, ενώ όταν οι αναβαθμίσεις ολοκληρωθούν τα πάντα θα μπορούν να ανακυκλωθούν. Αυτά και άλλα πολλά στα οποία θα αναφερθούμε με τα εγκαίνια της φετινής CES.