Opel GT X Experimental: Αυτό είναι το μέλλον της Opel


Το Opel GT X Experimental δίνει μία πρώτη εικόνα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Opel μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

  • 1/8/2018

Είναι το πρώτο όχημα που υιοθετεί το νέο πρόσωπο της Opel. Το νέο brand concept ακολουθεί τη νέα “Πυξίδα της Opel” (Opel Compass), που διαμορφώνει με ιδιαίτερο τρόπο τη σχεδίαση του εμπρός μέρους των μελλοντικών μοντέλων. Το κύριο χαρακτηριστικό της «πυξίδας» είναι οι δύο εμφανείς άξονες που τέμνουν το έμβλημα της μάρκας. Από τη μία είναι η χαρακτηριστική κεντρική πτυχή στο καπό και από την άλλη, τα φώτα ημέρας σε σχήμα φτερού ως στοιχείο ταυτότητας. Το θρυλικό “Blitz” αποτελεί το σημείο εστίασης της σχεδίασης.

Οι προβολείς, τα φώτα ημέρας, οι κάμερες και οι αισθητήρες των συστημάτων υποστήριξης οδηγού, μαζί με το «Blitz» πλαισιώνονται από ένα στιλιστικό στοιχείο, που θυμίζει ζελατίνα κράνους μοτοσικλέτας και γι’ αυτό ονομάζεται “Vizor”. Το Opel “Vizor” κάνει το ντεμπούτο του στο GT X Experimental και θα δώσει στα μελλοντικά μοντέλα Opel ένα νέο, χαρακτηριστικό πρόσωπο.

Το νέο Opel GT X Experimental θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά και το όνομά του υπογραμμίζει μία μακρά παράδοση πρωτοποριακών μοντέλων στην Opel. Η Γερμανική εταιρία ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων που παρουσίασε μία σχεδιαστική μελέτη με τη μορφή του σπορ Experimental GT το 1965. Το Monza Concept (2013) και το GT Concept (2016) αποτέλεσαν ορόσημα στο δρόμο για το GT X Experimental.