Όχι, η McLaren δεν θα κατασκευάσει SUV!


H μόδα και η νέα τάση των εξελίξεων «αναγκάζει» κατά μία έννοια ακόμη και τη Ferrari να μπει στο χορό των SUV. Τουλάχιστον όπως υποστηρίζει η έντονη μέχρι τώρα φημολογία.

  • 18/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Βλέπετε από τη στιγμή που η Lamborghini έχει ήδη παρουσιάσει την Urus και η Aston Martin εξελίσσει δυναμικά το δικό της αντίστοιχο μοντέλο (την DBX) προκαλείται ένας αλυσιδωτός ανταγωνισμός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι ανεξαιρέτως έχουν την ίδια άποψη.

Όπως για παράδειγμα η McLaren, η πορεία της οποίας τα τελευταία χρόνια είναι κατακόρυφα ανοδική. Η βρετανική εταιρεία παρουσίασε τα πλάνα της μέχρι το 2022, με τον τίτλο Track22. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ποσό της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου λιρών για έρευνα και εξέλιξη και την παραγωγή συνολικά 12 νέα μοντέλα.

Μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται κανένα SUV, καθώς θα επιμείνει στις τρεις σειρές της: την Sport Series (540 και 570 με τις διάφορες εκδοχές τους), την Super Series (720S και οι παραλλαγές της) και την Ultimate Series (Senna). Φυσικά τα πλάνα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, ειδικά αν οι ιθύνοντες της McLaren δουν τις πωλήσεις των συμβατικών super cars να μειώνονται και να κερδίζουν έδαφος τα super SUV.