Περισσότερα για το Audi E-Tron SUV (video)


Στις 17 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου ηλεκτρικού Audi ευρείας παραγωγής που θα γίνει στο Κολοράντο.

  • 8/8/2018

Έως τότε η Audi έχει φροντίσει να εντείνει την αγωνία ανακοινώνοντας… με το σταγονόμετρο νέα στοιχεία. Ήδη έχουν γίνει γνωστά κάποια στοιχεία. Όπως το ότι η παραγωγή του E-Tron θα γίνεται στο εργοστάσιο της μάρκας στις Βρυξέλλες ενώ στην Ουγγαρία έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή πολλών εξαρτημάτων. Επίσης, στις ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει οι παραγγελίες με την προκαταβολή 1.000 δολαρίων, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα του E-Tron έχει προγραμματισθεί για τις αρχές του 2019.

Τώρα η Audi επανέρχεται με νέες φωτογραφίες (εννοείται με καμουφλάζ) και νέες πληροφορίες για το σύστημα ανάκτησης και απόδοσης του συστήματος πρόωσης. Συγκεκριμένα αναφέρεται στους τρεις διαφορετικούς τρόπους της ανάκτησης ενέργειας: την χειροκίνητη (manual) μέσω των paddles του τιμονιού και κατά το ρολάρισμα του αυτοκινήτου. Πέρα από την αυτόματη, υπάρχει και μια πιο σύνθετη ανάκτηση που γίνεται από τους ηλεκτροκινητήρες σε συνδυασμό με το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησης (έως τα 0,3g δεν υπάρχει ανάκτηση από τα φρένα).

Η Audi διευκρινίζει πως η συνολική ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων είναι στους 360 PS με ροπή στα 561 Nm. Η απόδοση αυτή έχει διάρκεια 60 sec αφού το σύστημα για λόγους ασφαλείας μειώνει την ισχύ του κατόπιν. Από την άλλη υπάρχει η επιλογή κίνησης S που δίνει boost mode με ισχύ στους 408 PS για διάρκεια περίπου 8 sec. Υπενθυμίζεται πως η μπαταρία 95 kWh δίνει πάνω από 400 km αυτονομίας στον κύκλο WLTP.