ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
INFOCUS

Πετρελαιοκίνηση: Ναι ή όχι; (Poll) 13/12/2016

 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ

Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στη χώρα μας είναι παροιμιώδης και διαφαίνεται από τις ενέργειες οποιουδήποτε πολιτειακού άρχοντα σε όποια βαθμίδα και εάν βρίσκεται στο βωμό της δημιουργίας εντυπώσεων.

Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να είσαι... πρωθυπουργός για να νομίζεις ότι κυβερνάς μια άλλη χώρα, αρκεί και δήμαρχος για να ζεις την δική σου "εικονική πραγματικότητα".

Πιθανολογούμε ότι, ο κ. Γ. Καμίνης όταν σήκωσε το... λάβαρο της επανάστασης στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα κατά τη σύνοδο των δημάρχων του C40 στο Mexico City να θεώρησε και αυτός από την πλευρά του ότι δεν είναι δήμαρχος της Αθήνας, αλλά μια «άλλης» Αθήνας, μιας «κανονικής» ευρωπαϊκής πόλης, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια για τον πολίτη.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ DIESEL ΙΧ

Ανεξάρτητα εάν με τον τρόπο αυτό ήθελε να εκφράσει τις οικολογικές του ευαισθησίες ή και ανησυχίες, η ουσία έχει να κάνει με το ίδιο το γεγονός.

Πώς δηλαδή μια δημοτική αρχή «ελαφρά τη καρδία» θα απαγορεύσει στον πολίτη να κυκλοφορεί με το υπερσύγχρονο diesel αυτοκίνητό του, όταν η ίδια η πολιτεία μόλις το 2011 όχι απλώς ήρε την ισχύουσα απαγόρευση για την πετρελαιοκίνηση (επιτρέπεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για κινητήρες προδιαγραφών Euro 5 και Euro 6) αλλά έδωσε και κίνητρα! 

Δεν γνωρίζουμε τι κοινό μπορεί να έχει ο συμπαθής κατά τα λοιπά κ. Καμίνης με τους ομολόγους του στο Παρίσι, τη Μαδρίτη, αλλά και της Πόλης του Μεξικό, αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι δύο πρώτοι (για το Μεξικό δεν είμαστε σίγουροι) τα περισσότερα προβλήματά τους τα έχουν λυμένα πριν σηκώσουν απαγορευτικό στα diesel έως το 2025. Το ίδιο σίγουροι είμαστε και για τις ευρωπαϊκές πόλεις που θα ακολουθήσουν…

< >

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • LAMBORGHINI CERVELO CYCLES 19/3

  Ποιο είναι το πιο σπάνιο ποδήλατο στον κόσμο;

  Το σπέσιαλ ποδήλατο που βλέπετε το κατασκευάζει η γνωστή Cervelo Cycles και δεν έχει κάτι ουσιαστικά που να το διαφοροποιεί από τις ειδικές editions που διαθέτει η καναδική εταιρία για αγώνες τρίαθλου.

 • 2018 MERCEDES-BENZ 19/3

  Πόσο κοστίζει η απίστευτη πολυτέλεια μιας Mercedes Pullman του 1969;

  Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή της νέας Maybach Pullman. Το τεράστιο sedan, μήκους 6,5 m της γερμανικής εταιρείας είναι η πιο ακριβή που μπορεί κανείς να αποκτήσει σήμερα στον πλανήτη μας, αφού η τιμή εκκίνησής της υπολογίζεται στα περίπου 500.000 ευρώ...

 • MITSUBISHI COLT 2019 19/3

  To Mitsubishi Colt επιστρέφει (;)

  To Colt ήταν από τα βαριά ονόματα στη γκάμα της Mitsubishi, μέχρι την αντικατάστασή του, πριν από περίπου 6 χρόνια, από το Space Star. Τώρα όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα και με ορίζοντα πενταετίας, είναι πολύ πιθανή η επανεμφάνισή του.

 • MITSUBISHI COLT 2019 19/3

  To Mitsubishi Colt επιστρέφει (;)

  To Colt ήταν από τα βαριά ονόματα στη γκάμα της Mitsubishi, μέχρι την αντικατάστασή του, πριν από περίπου 6 χρόνια, από το Space Star. Τώρα όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα και με ορίζοντα πενταετίας, είναι πολύ πιθανή η επανεμφάνισή του.

 • AUDI W12 19/3

  Το A8 είναι το τελευταίο Audi με W12 κινητήρα

  Στον δρόμο προς τη υβριδοποίηση τα πολύ-κύλινδρα μηχανικά σύνολα δεν θα ταιριάζουν και πολύ στο νέο προφίλ που χαράσσει η Audi. Επόμενο είναι η γερμανική εταιρία να σταματήσει να τα εξελίσσει.

 • BMW 1 2019 19/3

  Έρχεται o ολοκαίνουργιος «άσος» της BMW

  Του χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα γενιά της Σειράς 1 που θα βρεθεί αντιμέτωπη τόσο με το ώριμο πλέον Audi A3, όσο με την ολοκαίνουργια Mercedes A-Class και το επερχόμενο νέο Volvo V40.

 • 2018 MAZDA ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 18/3

  H Mazda πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα!

  Η απουσία της Mazda από την ελληνική αγορά φαίνεται να παίρνει ένα τέλος, έστω και με έναν πλάγιο τρόπο.

 • 2018 ASTON MARTIN 18/3

  To SUV της Aston Martin θα ονομάζεται Varekai

  Mπορεί το όνομα που επιλέχθηκε να μην είναι ότι πιο εύηχο υπάρχει, όμως η Aston Martin στηρίζει πολλά στο πρώτο της SUV.

 • 2017 VW 18/3

  Δεν θα πιστεύετε τι αύξηση πήρε το αφεντικό της VW για το 2017!

  Ο Matthias Muller, ο CEO της VW κατάφερε όχι μόνο να αφήσει το Dieselgate (και τις προσωπικές κατηγορίες εναντίον του) πίσω, αλλά πήρε και μία πραγματικά γεναία αύξηση.

 • 2018 NISSAN 17/3

  Nissan 'Smokin' TITAN: Το pick-up των... Master Chef

  Το απόλυτο pickup (με ρυμουλκούμενο) για μπάρμπεκιου, ονομάζεται Nissan Smokin 'TITAN και διαθέτει ενσωματωμένη ψησταριά και μια πλήρως λειτουργική κινητή κουζίνα, συμπεριλαμβανομένου του νεροχύτη !

 • 2018 VW PASSAT 17/3

  Το νέο VW Passat έρχεται μέσα στο 2018

  Η νέα, 8η κατά σειρά, γενιά του Passat θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στην χρονιά που διανύουμε με αρκετές βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη.

 • 2018 FIAT 17/3

  Spring Check Up για Fiat

  Διαγνωστικός έλεγχος 15 σημείων και service κλιματιστικού που περιλαμβάνει αλλαγή φίλτρου, απολύμανση και εργασία, μόνο με 29€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) παρέχει η Mopar σε όλους τους κατόχους Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo και Abarth.

 • 2017 SEAT 17/3

  Κέρδη-ρεκόρ για την SEAT μέσα στο 2017

  Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε λειτουργικά κέρδη 191 εκατομμύρια ευρώ το 2017, μια αύξηση 24,8% - Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11,2%, φτάνοντας τα 10 δις ευρώ - Οι εργαζόμενοι στη SEAT θα λάβουν bonus 700€

 • 2018 VW SUV 17/3

  Πρώτο σκίτσο από το νέο "παγκόσμιο" SUV της VW

  Θα εξελιχθεί και θα κατασκευαστεί με γνώμονα την αγορά της Κίνας και θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές του κόσμου εκτός Ευρώπης

 • FORD MUSTANG SHELBY 500, BRONCO, NEW SUV 16/3

  Teaser εικόνες της Mustang Shelby GT500

  Το επόμενο χρονικό διάστημα η Ford θα παρουσιάσει πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα, τόσο για την αγορά των ΗΠΑ όσο και για την Ευρώπη.