Ποια είναι η αξία του σήματος της Tesla;


Μία από τις πιο διάσημες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο μπορεί να έχει τρομερά οικονομικά θέματα αλλά η αξία του σήματος της αξίζει δισεκατομμύρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/8/2018

Η Tesla και ο Elon Musk έχουν καταφέρει να στέκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αρχικά με τα ηλεκτρικά της μοντέλα και την σούπερ αυτονομία και αργότερα για τα προβλήματα ποιότητας, τις καθυστερήσεις στα πλάνα παραγωγής και τελευταία με το θέμα της παραμονής στο χρηματιστήριο ή της πλήρους ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο που οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν πλέον «ξυπνήσει» και ετοιμάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στοχεύοντας απευθείας σε εκείνα της Tesla. Παρά ταύτα η Tesla παραμένει μία σημαντική εταιρία αυτοκινήτου και σύμφωνα με αναλύσεις και εκτιμήσεις που αναφέρει το Automotive News η αξία του σήματος ανέρχεται στα 4 με 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να έχετε μία εικόνα μία παρόμοια ανάλυση που έγινε την προηγούμενη δεκαετία είχε δείξει πως το σήμα της μπλε οβάλ εταιρίας άξιζε 8 δισεκατομμύρια δολάρια.