Ποιο είναι το πιο σπάνιο ποδήλατο στον κόσμο;


Το σπέσιαλ ποδήλατο που βλέπετε το κατασκευάζει η γνωστή Cervelo Cycles και δεν έχει κάτι ουσιαστικά που να το διαφοροποιεί από τις ειδικές editions που διαθέτει η καναδική εταιρία για αγώνες τρίαθλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/3/2018

Ωστόσο όταν σε ένα οποιοδήποτε ποδήλατο μπαίνει η υπογραφή της Lamborghini και όταν η τελευταία ανακοινώνει πως θα υπάρξουν μόλις 25 τέτοια, τότε το πράγμα σίγουρα αλλάζει και αποκτά συλλεκτική σημασία. Όπως μπορείτε να δείτε το Cervelo P5X Lamborghini Edition που παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης είναι βαμμένο στο αγαπημένο κίτρινο των Ιταλών που εναλλάσσεται με το μαύρο.

Σύμφωνα  με την ανακοίνωση της ιταλικής φίρμας για το ειδικό ποδήλατο αφιερώθηκαν 180 ώρες στο αεροδυναμικό τούνελ ώστε να βελτιστοποιηθεί η αεροδυναμική του. Επίσης οι τροχοί της ENVE έχουν φυσικά υδραυλικά δισκόφρενα, όταν οι ταχύτητες αλλάζουν ηλεκτρονικά και τα παρελκόμενα προέρχονται από τις σειρές Dura-Ace Di2 R9150 και R9170 της Shimano.

Όσο για την τιμή εννοείται πως δεν ανακοινώνεται. Όχι τόσο για το εξωπραγματικό υψηλό της, αλλά για το ότι και τα 25 ποδήλατα έχουν ήδη πωληθεί.