Πωλείται ένα από τα πιο ιστορικά Ford GT40


Τα κλασικά μοντέλα με αγωνιστικό παρελθόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους συλλέκτες και το Ford GT40 δεν αποτελεί την εξαίρεση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/6/2018

Το αρχέτυπο Ford GT40 έχει χτίσει το δικό του θρύλο, ο οποίος βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στην επικράτησή του επί των Ferrari στις 24 Ώρες του Le Mans το 1966, όπου σημείωσαν το 1-2-3. Το GT40 με τον αριθμό 5 στις πόρτες και το καπό είναι αυτό που τότε, πριν από 52 χρόνια, είχε τερματίσει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης Οδηγοί του ήταν οι Ronnie Bucknum και Dick Hutcherson, οι οποίοι κάλυψαν συνολικά 348 γύρους στο διάσημο αγώνα των 24 ωρών.

Ο κινητήρας του θρυλικού πια GT40 είναι ένας θηριώδης V8 με ούτε λίγο ούτε πολύ 7.000 κυβικά, ο οποίος στην έκδοσή του για τους αγώνες και συγκεκριμένα για το Le Mans απέδιδε 492 PS. Που φυσικά εξασφάλιζε στο ιδιαίτερα χαμηλό κουπέ εξαιρετικές επιδόσεις. Μάλιστα λέγεται πως η τελική του ταχύτητα μπορούσε να υπερβεί τα 320 km/h την ώρα, τιμή εξαιρετική για την εποχή.

Το συγκεκριμένο GT40 έχει αναπαλαιωθεί ιδιαίτερα προσεκτικά και εκτεταμένα και 52 χρόνια μετά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν διαφέρει κατά πολύ από τότε που βρισκόταν στη γραμμή εκκίνησης των 24 Ωρών του Le Mans. Ακόμα και το χρώμα του, αυτό το ιδιαίτερο χρυσό, είναι το ίδιο. Η δημοπρασία του θα γίνει στο Monterey προς τα τέλη Αυγούστου και η τιμή του μπορεί και να φτάσει ακόμα και τα 12 εκατομμύρια δολάρια.