Πωλείται το Land Rover Defender SVX του James Bond


Με περίπου 300.000 δολάρια μπορείτε να αποκτήσετε ένα πλήρως λειτουργικό Land Rover Defender SVX με κινηματογραφικό παρελθόν.

  • 25/6/2018

Αν έχετε δει την ταινία Spectre του James Bond που είχε βγει στις αίθουσες του 2016 τότε δεν μπορεί παρά να θυμόσαστε τα Land Rover με τα τεράστια ελαστικά που είχαν σημαντική παρουσία. Η βάση τους είναι το μακρύ Defender 110, ενώ από κει και πέρα είχαν γίνει πολλές μετατροπές τόσο από το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) της ίδιας της Land Rover όσο και από την εταιρεία μετατροπών Bowler που ειδικεύεται στα μοντέλα της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας.

Στα πλαίσια αυτών των μετατροπών αυτών εντάσσονται και οι θηριώδεις τροχοί συνολικής διαμέτρου 37 ιντσών που είναι υπεύθυνοι και για το παρατσούκλι Bigfoot του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με μια ανάρτηση αγωνιστικών προδιαγραφών της Bowler με ειδικά αμορτισέρ της Bilstein. Ο κινητήρας είχε ανέβει από τα 120 PS στα 185, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και καθίσματα Recaro και ένα πλήρες roll cage.

Σε αντίθεση με τα πιο πολλά από τα πιο πολλά από τα συνολικά 10 Defender SVX -αυτή είναι η επίσημη ονομασία τους- που κατασκευάστηκαν το συγκεκριμένο είναι πλήρως λειτουργικό και χρησιμοποιήθηκε στις περισσότερες από τις σκηνές δράσης της ταινίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η τιμή του στη δημοπρασία που θα γίνει από τον οίκο Bonhams παράλληλα με το Goodwood Festival of Speed θα κυμανθεί από 290 έως 320 χιλιάδες δολάρια.