Πολύ ισχυρή η ζήτηση για το Hyundai i30 N


Σε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη αναδεικνύεται συνεχώς το ταχύτερο i30 της γκάμας μιας και η ζήτηση στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/8/2018

Το καλοκαίρι ήταν που το Hyundai i30 N ξεκίνησε την πορεία του στις ευρωπαϊκές αγορές και η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνά κάθε προσδοκία των ιθυνόντων της εταιρίας. Λογικό είναι κάτι τέτοιο αφού μιλάμε για ένα καταπληκτικό hot-hatch που προσφέρει έως 275 PS στην έκδοση N Performance και κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα από ότι το Honda Civic Type R.

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής πιστώνεται στον Albert Biermann, πρώην μηχανικό στην BMW M και νυν υπεύθυνο για τις εκδόσεις Hyundai N. Ο οποίος δήλωσε πως δεν είμαστε σε θέση πλέον να κατασκευάσουμε τόσα όσα μας ζητά η αγορά. Στο πρώτο εξάμηνο έχουν πωληθεί περίπου 3.000 i30 N και όσοι το παραγγέλνουν τώρα θα το έχουν από το νέο έτος.

Και έπεται συνέχεια μιας και τον Οκτώβριο στο Παρίσι θα παρουσιαστεί το i30 Fastback N και από του χρόνου το Veloster N καθώς και το Kona N που θα συμπληρώσουν μία γραμμή «επίθεσης» από σπορ αυτοκίνητα εμποτισμένα και με την τεχνογνωσία που διαθέτει πλέον η κορεατική εταιρία στα ράλι.