Πως να κόβετε το γκαζόν με 241 km/h (Video)


Αν δεν έχετε άλλον τρόπο για να αισθανθείτε λίγο από WRC στον κήπο σας, η Honda έχει να σας προτείνει κάτι απόλυτα extreme.

  • 7/7/2018

H Honda είναι μια εταιρία με πολλές ιδιαιτερότητες και αρκετές παράξενες ιδέες (για αυτό και μας αρέσει πολύ). Μετά τα αεροπλάνα και τα ρομπότ (εντάξει, δεν ξεχνάμε και τα αυτοκίνητά της, ξεχνιούνται αυτά;), εδώ και κάμποσο καιρό έχει μπει στην διαδικασία να κατασκευάσει το πιο γρήγορο χλοοκοπτικό στον κόσμο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την δεύτερη εκδοχή του Mean Mower, την V2, η οποία, κατά την τυπική παράδοση των σαμουράι της αυτοκίνησης έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Team Dynamics, την εταιρία με την οποία συνεργάζεται η Honda για τα αυτοκινητά της στο BTCC. 

H νέα γενιά του Mean Mower βρίσκεται πλέον σε άλλο επίπεδο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του πολύ εξελιγμένα υλικά και νέες μέθοδοι για την παραγωγή του. 

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι κάτω από το "καπό", βρίσκεται ένας κινητήρας από CBR1000RR Fireblade SP o οποίος από 999 κ.εκ. σ' αυτή την νέα εκδοχή αποδίδει (κρατηθείτε!) 190 ίππους στις 13.000 rpm.

Από την μοτοσικλέτα έχουν δανειστεί και άλλα στοιχεία όπως τον συμπλέκτη, το εξατάχυτη κιβώτιο, τα φρένα (εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω), ενώ υπάρχει κάθισμα μπάκετ, αγωνιστικό τιμόνι, ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων κ.λπ.

Χάρη σ' αυτή την ιπποδύναμη και με την εξαιρετική σχέση ισχύος/βάρος που φθάνει τους 1.000 ίππους/τόνο, η μηχανή του γκαζόν της Honda μπορεί να σπάσει το φράγμα των 150 μιλίων την ώρα (241 km/h). Tώρα το ποιός θα βρεθεί στο "τιμόνι" του σε τέτοιες ταχύτητες, είναι σίγουρα ένα θέμα.

Από εκεί και πέρα πάντως, το Mean Mower μπορεί να κουρεύει το γκαζόν σας όπως όλα τα υπόλοιπα μηχανάκια αυτής της κατηγορίας, και μάλιστα ακόμα καλύτερα καθώς διαθέτει και πτερύγια κοπής από ανθρακονήματα. Είναι τρελοί αυτοί στην Honda αλλά μας αρέσει πολύ. Δείτε το video, δυναμώστε τον ήχο και θα καταλάβετε γιατί!