Πως πήρε το όνομα της η Lamborghini Countach;


Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ο Ferruccio Lamborghini είχε καθιερώσει την ονοματολογία των μοντέλων της εταιρίας του από διάσημους ταύρους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/8/2018

Ο ιδρυτής της Lamborghini γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1916. Ήταν Ταύρος στο ζώδιο και για αυτό είχε επιλέξει αυτή την ονοματολογία ή ακόμη και από σημαντικές ταυρομαχίες. H Miura προέρχεται από έναν ισπανικό ταύρο που ανήκε στον Don Eduardo Miura στον οποίο ανήκε η φάρμα Miura Cattle Ranch. O Murcielago ήταν ένας απίστευτος ταύρος που είχε αντέξει 28 χτυπήματα με σπαθιά σε ταυρομαχία του 1879.

Η Countach ήταν ένα από τα διασημότερα μοντέλα της ιταλικής φίρμας και για την σχεδίασή της υπεύθυνος ήταν ο Marcello Gandini. Αποτελεί εξαίρεση από την ονοματολογία των ταύρων αφού προέκυψε εντελώς τυχαία. Ο Gandini λέει πως τότε υπήρχε ένας ψηλόσωμος εργάτης που μιλούσε μία περίεργη διάλεκτο και επαναλάμβανε συχνά την λέξη Countach.

Και στον Bob Wallace, τον θρυλικό δοκιμαστή και μηχανικό της Lamborghini, ηχούσε όμορφα αυτή η ονομασία και επιλέχθηκε. H παραγωγή της Countach ξεκίνησε το 1974 και μετά από 2.042 αντίτυπα ολοκληρώθηκε το 1990.