Πως θα είναι τα νέα Ford Focus ST & και Focus RS;


Δεν έχει παρά μερικές μέρες που η νέα γενιά Focus έκανε την διαδικτυακή της πρεμιέρα και ήδη τα ατελιέ ανέλαβαν δράση για να παρουσιάσουν τις δικές τους εκδοχές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Χ-ΤΟΜΙ
  • 12/4/2018

Εδώ βλέπετε τις αρκετά πετυχημένες προσεγγίσεις που έχει κάνει το στούντιο X-Tomi Design τόσο για το Focus ST όσο και για το κορυφαίο RS. Όπως είχαμε γράψει αναλυτικά το Focus RS θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια και θα συνεχίσει να έχει κάτω από το καπό του έναν τετρακύλινδρο 2.3 Ecoboost που με την προσθήκη ενός mild hybrid συστήματος θα αποδίδει τουλάχιστον 400 PS και θα έχει το 0-100 σε λιγότερο από 4 sec.

Εδώ ο γραφίστας μας παρουσιάζει μία εκδοχή στην μπλε βαφή του τωρινού RS και να διακρίνεται η μεγάλη πτέρυγα στο πίσω μέρος. Με μία πιο διακριτική και με λιγότερο εμφατικό αεροδυναμικά αμάξωμα ξεχωρίζει το κίτρινο Focus ST που θα κυκλοφορήσει σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.

Πάντως υπάρχουν πολλές φήμες γύρω από το νέο Focus ST που αναφέρουν πως στην περίπτωση της βενζίνης ίσως να εφοδιάζεται και με το νέο τρικύλινδρο 1.500άρη του νέου Fiesta με ισχύ στα  280 PS. Από την άλλη υπάρχουν φήμες ακόμη και για μία ηπιότερη εκδοχή του 2.3 Ecoboost ενώ στην Ford επιθυμούν να διατηρήσουν το diesel ST (πιθανότατα με το νέο 2.0 EcoBlue).