Πως θα είναι το DS3 Crossback;


Το επόμενο DS3 δεν θα είναι ούτε τρίθυρο, μήτε κάμπριο, αλλά ένα κόμπακτ διαστάσεων SUV που θα έχει και ηλεκτρική έκδοση.

  • 4/5/2018

Σε συνδυασμό με τα όσα γράψαμε πρόσφατα για τα πλάνα της DS Automobiles, o Yves Bonnefont, o CEO της μάρκας, έδωσε μερικές περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο DS3 Crossback. To οποίο θα έχει ένα ξεκάθαρο κόμπακτ SUV σχήμα καθώς και μία ηλεκτρική έκδοση που θα έχει αυτονομία πάνω από 400 km χάρε σε συστοιχία μπαταριών με χωρητικότητα 50 kWh.

O ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει περίπου 115 PS και θα χρησιμοποιεί μέρος της ενέργειας (12 km ανά λεπτό) που θα ανακτάται κατά την επιβράδυνση του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την γαλλική ιστοσελίδα auto-moto.com, το DS3 Crossback (στην φωτογραφία βλέπετε το DS 7 Crossback) θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού και σχεδιαστικά θα υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο X E-Tense.

Θα λανσαριστεί μέσα στο 2019, θα βασίζεται στο σασί και στις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου του Citroen C3 Aircross και θα στοχεύει στο Audi Q2.