ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
INFOCUS

Πως τοποθετούμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες [video] 10/1

Πότε τις βάζουμε

- Πρώτα από όλα ποτέ δεν αποφασίζουμε να βάλουμε αλυσίδες την τελευταία στιγμή, όταν το αυτοκίνητο γλιστράει και δεν προχωράει άλλο, γιατί θα διακόψουμε την κυκλοφορία στα διερχόμενα οχήματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

- Αφού εκτιμήσουμε την κατάσταση, έχουμε προνοήσει να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας σε ασφαλές σημείο στην άκρη του δρόμου και ειδοποιούμε τους διερχόμενους οδηγούς με την τοποθέτηση του σχετικού τριγώνου και την ενεργοποίηση των αλάρμ.

- Πριν ξεκινήσουμε την τοποθέτηση θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι τροχοί που τοποθετήσουμε τις αλυσίδες θα πρέπει να είναι σε ευθεία, φυσικά σε περίπτωση που μιλάμε για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

- Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, βάσει τον οδηγιών που αναφέρονται πιο κάτω, αλλά και του εγχειριδίου που υποχρεούται να σας δώσει το κατάστημα πώλησης, ελέγξτε τις αλυσίδες τραβώντας κάποια από τα σημεία επαφής τους με το ελαστικό.

Αν διακρίνετε αρκετό τζόγο, ξαναδοκιμάστε, αφού είναι πολύ πιθανό σε αντίθετη περίπτωση να φύγουν από τη θέση τους με πιθανές άσχημες συνέπειες για το αυτοκίνητο και κατ επέκταση την ασφάλειά σας.

< >

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK