Πόσα αυτοκίνητα πούλησε πέρυσι η Rolls-Royce;


Οι 3.362 ταξινομήσεις μπορεί να μην ακούγονται σπουδαίο νούμερο. Αλλά όταν αυτές αφορούν μία εξεζητημένη φίρμα με πανάκριβα αυτοκίνητα τότε τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

  • 18/1/2018

Για πολλούς η κορύφωση της πολυτέλειας σε ένα αυτοκίνητο αντικατοπτρίζεται μέσα από μια Rolls-Royce. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η βρετανική φίρμα έχει φροντίσει να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της (και φυσικά του BMW Group στο οποίο ανήκει) δίχως να απωλέσει το exclusivity της. Συγκεκριμένα, το 2007 ήταν η πρώτη φορά που σε ένα χρόνο είχε σπάσει το φράγμα των 1.000 αυτοκινήτων.

Το 2010 οι πωλήσεις ήταν στις 2.700 αυτοκίνητα, το 2014 ξεπέρασαν τις τέσσερις χιλιάδες και πέρυσι οι ταξινομήσεις μειώθηκαν στις 3.362 Rolls-Royce. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απουσία της Phantom από την γκάμα αφού η βρετανική εταιρία έχει σταματήσει την παραγωγή της Phantom Coupe και Drophead Coupe από το 2016. Λογικό είναι λοιπόν για το 2018 οι Βρετανοί να περιμένουν νέο ρεκόρ πωλήσεων από την μεγαλύτερη διάθεση των Ghost, Wraith και Dawn, αλά και το νέο SUV με την ονομασία Cullinan που θα λανσαριστεί τέλη του έτους. N.M.