Πόσες Lamborghini Huracan έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα;


Οι Ιταλοί γιορτάζουν ένα ιδιαίτερο γεγονός μιας και πρόσφατα η παραγωγή της Huracan συμπλήρωσε τις 10.000 αυτοκίνητα με το πρώτο… πενταψήφιο να προορίζεται για έναν πελάτη στον Καναδά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/3/2018

Οι πάντες στο εργοστάσιο στην Sant’ Agata είναι πανευτυχείς μιας και η Huracan κυριολεκτικά πετάει (όπως και η Urus, όπως γράψαμε πρόσφατα σε σχετικό μας άρθρο). To συλλεκτικό αυτοκίνητο που συμπλήρωσε το πρώτο πενταψήφιο νούμερο παραγωγής είναι μία νορμάλ έκδοση με τον 5.2 V10 κινητήρα των 640 PS με 0-100 σε 2,9 sec και τελική στα 325 km/h.  Η εορταστική Huracan έχει μια ειδική βαφή τιμώντας το θρίαμβο της Lamborghini GT3 στον 24ώρο αγώνα της Daytona που έγινε τέλη Ιανουαρίου.

Μαζί με το εορταστικό γεγονός ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας, ο Maurizio Reggiani, έκανε γνωστό πως ήδη οι μηχανικοί δουλεύουν πάνω στον διάδοχο της Huracan που θα παρουσιαστεί την επόμενη δεκαετία. Ο Reggiani είπε πως το βασικό στοιχείο της Huracan θα παραμείνει ο V10 κινητήρας (με τετρακίνηση ή μόνο πίσω κίνηση) δίχως όμως να επιβεβαιώνει αν θα είναι υβριδοποιημένος. Κάτι που λογικά θα γίνει, μιας και υβριδοποιημένος αναμένεται να είναι και ο διάδοχος της Aventador.