Πράσινο φως για το Hyundai Kona N;


Τις φήμες αναζωπύρωσαν δηλώσεις του Albert Biermann, του υπεύθυνου για σπορ τμήμα Hyundai N, σχετικές με μία πρωτότυπη σπορ έκδοση του Kona.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/5/2018

Μάλιστα η σπορ έκδοση που αναφέρει ο Biermann στο βρετανικό περιοδικό AutoExpress δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους και θα είναι έτοιμη για το επόμενο έτος. Περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν, αλλά η λογική λέει πως ένα Kona N θα πλαισιώσει το i30N που γνωρίζει πολύ μεγάλη ζήτηση και έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της Hyundai.

Μία N έκδοση του Kona θα έχει ανάλογα σφιχτό σπορ στήσιμο όπως στο i30N από το οποίο θα προέρχεται και ο δίλιτρος turbo κινητήρας. Για την περίσταση θα αποδίδει 250 άλογα στους μπροστινούς τροχούς και πιθανότατα δεν θα δούμε ισχυρότερη Performance έκδοση μιας και αυτή θα αποτελεί προνόμιο του i30N που ταιριάζει και καλύτερα στο προφίλ ενός hot-hatch.

Ίσως και αν σκέπτεστε πως μία N έκδοση του Kona να είναι υπερβολή. Ωστόσο, με την πολύ μεγάλη απήχηση που έχουν τα SUV στην αγορά υπάρχει χώρος για όλες τις εκδοχές, από ηλεκτρικά (όπως το Kona EV) μέχρι και σπορ εκδόσεις. Άλλωστε και το VW Group ετοιμάζει ανάλογες εκδόσεις επιδόσεων για τα T-Roc και Tiguan με αποκορύφωμα το Cupra Ateca.