Προβλήματα με την προμήθεια μπαταριών για την Porsche Panamera Hybrid


Η μεγάλη ζήτηση της υβριδικής Panamera έχει δημιουργήσει τεράστιο θέμα στην Porsche καθώς η παραγωγή μπαταριών δεν μπορεί να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στις παραδόσεις του αυτοκινήτου. 

 

  • 16/12/2017

Tα θέματα που ανακύπτουν από την εκρηκτική άνοδο των πωλήσεων των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων αρχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια. Και σχετίζονται κυρίως με τις μπαταρίες, όχι μόνο σε ότι αφορά την τεχνολογία τους αλλά και την δυνατότητα των εταιριών που τις κατασκευάζουν να παράξουν αρκετές ώστε να ανταποκριθούν στην ζήτηση.

Μία εταιρία που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση είναι η Porsche η οποία φαίνεται να έχει σημαντικό θέμα με την προμήθεια μπαταριών για την Panamera Hybrid. To πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει τεράστια ζήτηση, καθώς πάνω από το 60% των πωλήσεων είναι υβριδικές. Κάτι που έχει οδηγήσει τους προμηθευτες μπαταριών στα όριά τους.

Όπως δήλωσε ο Gerd Rupp, επικεφαλής του εργοστασίου στην Λειψία όπου κατασκευάζεται η Panamera: "Προς το παρόν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση, όμως υπάρχουν όρια, επειδή η παραγωγή μας εξαρτάται άμεσα από τους προμηθευτές μπαταριών". 

Και συνέχισε λέγοντας: "Είχαμε κάνει άλλους υπολογισμούς αρχικά σε ότι αφορά τις μπαταρίες που θα χρειαζόμασταν. Και τώρα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των μεγαλύτερων διαστημάτων παράδοσης που μπορούν να φθάσουν και τους 3-4 μήνες για την υβριδική Panamera".

Mάλιστα το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο όταν η plug in Panamera ξεκινήσει να πωλείται στην Αμερική και την Κίνα, που είναι και  οι μεγαλύτερες αγορές της. Στο ίδιο εργοστάσιο η εταιρία θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού Mission E όμως όπως φαίνεται θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ζήτηση ενός τέτοιου μοντέλου.