Πρώτες εικόνες από το πρωτότυπο Vision iNext της BMW


Φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του, μας δίνουν την τελική εικόνα του πρωτότυπου Vision iNext της BMW.
 

  • 15/9/2018

Το από καιρό αναμενόμενο και άκρως σημαντικό για την BMW πρωτότυπο με την ονομασία iNext κάνει τελικά την πρώτη του εμφάνιση μέσα από φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Ίντερνετ. Πρόκεται για το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο θα στηριχθούν πολλά από τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας, όχι μόνο σε ότι αφορά την σχεδίαση αλλά και την γενικότερη τεχνολογική προσέγγιση που θα ακολουθήσουν οι Βαυαροί.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό μοντέλο που έχουν παρουσιάσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες, θέλοντας να καταδείξουν πόσο μεγάλη σημασία δίνουν στην τεχνολογική επάρκεια αυτού του οχήματος αλλά και την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν μπροστά στις εξελίξεις σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά και αυτόνομα μοντέλα.

Όπως βλέπουμε από τις πρώτες εικόνες πρόκειται για ένα όχημα στα πρότυπα των SUV Με διαστάσεις που αγγίζουν την σειρά 5. Στην ουσία μιλάμε για την ηλεκτρική ναυαρχίδα της εταιρίας όταν θα παρουσιαστεί και επίσημα στην παραγωγή το 2021, και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Dingolfing. 

Η σχεδίασή του όπως βλέπουμε από τις πρώτες φωτογραφίες είναι άκρως εντυπωσιακή και ιδιαίτερα φουτουριστική, με πολλά νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία σε ότι αφορά την σχεδιαστική "γλώσσα" της BMW για το μέλλον. Τον ιδιαίτερο τόνο δίνουν τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω, η απουσία καθρεπτών που θα αντικατασταθούν με κάμερες, αλλά και η ύπαρξη μιας εντυπωσιακής μάσκας που διατηρεί αρκετά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας (όπως τα ευμεγέθη "νεφρά"), εξελίσσοντας όμως την όλη προσέγγιση με βάση τα νέα δεδομένα που θέτει η ηλεκτροκίνηση στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων.

Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι σαφώς πιο μινιμαλιστικά, κάτι που όπως φαίνεται ταιριάζει περισσότερο στην εικόνα που έχει η εταιρία για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Υπάρχουν δύο οθόνες, η μία πολύ μεγάλη "αιωρείται" στο κέντρο της κονσόλας, και μία δεύτερη μικρότερη εμπρός από τον οδηγό, ενώ τα πεντάλ έχουν αντικατασταθεί από διακόπτες με τις ενδείξεις "+" και "-". Οι χώροι σύμφωνα με την εταιρία θα είναι ιδιαίτερα μεγάλοι για να φιλοξενήσουν 5 επιβάτες, ενώ το αυτοκίνητο θα διαθέτει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες διασύνδεσης και θα εφοδιάζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν ακόμα ακριβείς πληροφορίες, πέρα από μία διαρροή ότι θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις χωρητικότητας μπαταριών, με την κορυφαία εξ' αυτών να είναι στα 120 kWh, μέσω της οποίας το αυτοκίνητο θα μπορεί να έχει αυτονομία της τάξης των 700 χιλιομέτρων

Η σημασία που δίνει η BMW στο iNext γίνεται προφανής και από τον τρόπο που θα παρουσιάσει επίσημα το αυτοκίνητο στους δημοσιογράφους, μέσω μιας ειδικής εκδήλωσης που θα γίνει στον... αέρα, μέσα σε ένα Boeing 777 της Lufthansa το οποίο θα κάνει τον γύρο του κόσμου παρουσιάζοντας σε 300 δημοσιογράφους τη νέα εποχή για την ΒΜW αλλά και τις διαστάσεις που θα έχει η κινητικότητα στο μέλλον μέσα από το αυτοκίνητο και όχι μόνο.