Πρώτο σκίτσο από το επερχόμενο BMW iNext


Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο από το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους σε τρία χρόνια από σήμερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/5/2018

Όπως γίνεται αντιληπτό έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας και μέσα σε αυτή την τριετία θα δούμε πολλά teaser στοιχεία καθώς και concept cars να παρουσιάζονται μέχρι να φτάσουμε στο μοντέλο παραγωγής. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε και σύμφωνα με τις πρώρες πληροφορίες το iNext θα έχει το μέγεθος ενός SUV (ή ενός μεγάλου crossover αν θέλετε) με αυτονομία από 450 έως 700 km.

Η αυτονομία θα εξαρτάται από το μέγεθος των μπαταριών που θα ξεκινούν από τις 60 έως τις 120 kWh, σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Η ισχύς θα ξεκινά από 140 έως και 450 άλογα, ανάλογα με τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων που θα συνθέτουν και τετρακίνηση. Το αμιγώς ηλεκτρικό BMW iNext θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing από το 2021.

O πρόεδρος της BMW AG, Harald Krüger, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «…το project iNext αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μας για το μέλλον. Θα ωφελήσει ολόκληρη την εταιρία και όλες τις μάρκες μας. Για πρώτη φορά, συνδυάζουμε όλες τις βασικές τεχνολογίες για τη μετακίνηση του μέλλοντος σε ένα όχημα. Το iNext είναι πλήρως ηλεκτρικό, πλήρως συνδεδεμένο και παράλληλα προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο αυτοματοποιημένης οδήγησης. Σήμερα δώσαμε σε όλους τους μετόχους μας μία πρώτη εικόνα από τη σχεδίαση του BMW iNext. Αργότερα, μέσα στη χρονιά, θα παρουσιάσουμε το BMW iNext ως Vision Vehicle».