Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη για τον Neuville και την Hyundai (Video)


Σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα (ιδίως την πρώτη ημέρα), ο Thiery Neuville με το Hyundai i20WRC καταφεραν να πάρουν μία νίκη που ίσως αποδειχτεί "χρυσάφι" στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΊΟ
  • 20/5/2018

Την δεύτερη -και πολύ σημαντική- νίκη του για φέτος πήρε ο Thierry Neuville στο Ράλι Πορτογαλίας, και μαζί με τους βαθμούς που πήρε στην Power Stage ήδη πήρε κεφάλι στην κατάτξη του πρωταθλήματος οδηγών. Ο Βέλγος εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του μεγάλου αντιπάλου του Ogier την Παρασκευή, οδήγησε στρωτά και χωρίς τις συνηθισμένες υπερβολές του, και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά μέχρι το τέλος. 

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ένας πανευτυχής Eflyn Evans, στο πρώτο βάθρο του με την ομάδα της Μ-Sports, ύστερα από μία έναν καλό και ισορροπημένο αγώνα χωρίς ρίσκα. Η μόνη απειλή για τον Evans ήταν ο Teemu Suninen, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στην κατάταξη την τρίτη ημέρα μετά από μία ποινή στον Dani Sordo και τελικά κατάφερε να τερματίσει τρίτος, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση στο βάθρο ενός αγώνα WRC (και δικαιώνοντας τον Wilson που περιμένει πολλά από τον 24χρονο Φινλανδό).

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Lappi με το Τoyota Yaris WRC ύστερα από σκληρή μάχη με τον Sordo, ενώ στην έκτη και έβδομη θέση βρέθηκαν τα δύο Citroen με Ostberg και Breen. Η ομάδα της Citroen είχε και την "στιγμή" του αγώνα, με τον Μeeke να έχει μία τρομακτική έξοδο μέσα στο δάσος, όπου παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης, κατάφερε να γλιτώσει χωρίς τραυματισμό, αν και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Επόμενος αγώνας το Ράλι της Σαρδηνίας, ένα ακόμα χωμάτινο ράλι που η σειρά εκκίνησης (αυτή τη φορά θα ανοίγει δρόμο ο Neuville) θα παίξει τον δικό της ρόλο, με το πρωτθάλημα να βρίσκεται ήδη στην μέση του.