Ρεκόρ παραγωγής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών για το 2017


Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σταδιακά κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά της Ασίας με τις πωλήσεις των VW, Daimler και BMW να πηγαίνουν για νέα θεαματικά ρεκόρ και για την φετινή χρονιά.

  • 23/11/2017

Καλπάζουν οι πωλήσεις των Γερμανών κατασκευαστών στις ασιατικές αγορές και μαζί με αυτές η κερδοφορία τους που έρχεται μέσα από την επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν την τελευταία δεκαετία στην κατασκευή εργοστασίων (κυρίως στην Κίνα όπου είναι τα τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο).

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Volkswagen, της Daimler και της BMW, ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή τους από το 2016, σε 5,6-5,7 εκατομμύρια μονάδες στη Γερμανία και περίπου 10,8 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με τον Matthias Wissmann, πρόεδρο της VDA (της ένωσης κατασκευαστών στην Γερμανία).

Ο Wissmann εκτιμά πως και το 2018 θα είναι ανοδικό σε πωλήσεις αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην επόμενη τριετία αναμένει μία αύξηση των ηλεκτροϋβριδικών πωλήσεων κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας μοντέλων που θα τριπλασιαστεί (ξεπερνώντας τα 100). «Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι και θα παραμείνει μια αναπτυσσόμενη αγορά» δήλωσε στο φόρουμ που έγινε στην Κίνα.